Тихомълком Динамо за малко да измъкне точка от Манчестър Сити


Тихомълком Динамо за малко да измъкне точка от Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

2208 0

Докато времето отминаваше почти незабележимо на "Етихад", докато Байерн разнищваше Тотнъм насред Лондон, Динамо Загреб се надяваше, че може да измъкне точка от позаспалия Манчестър Сити, но хърватската селекция не издържа на рязко увеличеното темпо на "небесносините" и капитулира в последния половин час на срещата. "Гражданите" взеха своето с 2:0 над скромния си опонент и спокойно оглавиха група C на Шампионска лига

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола се опитаха да стартират така, както го правят от началото на сезона - с ранен гол, по възмонжост в първите 20 минути. Такъв обаче не падна, след като Агуеро и Силва се отчетоха с по един пропуск в началните минути, а примерът им беше последван от Гюндоган и Давид Силва, като германският национал бе париран от напречната греда зад вратата, пазена от Ливакович. 

До края на полувремето обаче Сити страдаше от липса на идеи в предни позиции, а играчите от Загреб натрупаха самочувствие и повярваха, че могат да се доберат до равенството. 

Решаващият момент настъпи в 56', когато Бернардо отстъпи позицията си на Рахим Стърлинг, който разнооборази нападението и внесе така необходимата скорост, с която Сити наложи волята си. 10 минути след влизането на английския национал в игра "гражданите" осъществиха най-доброто си нападение. 

Фил Фоудън подаде на Силва, който беше на дъгата на наказателното поле. Испанецът от своя страна пусна диагонален пас наляво в пеналтерията, където видя, че се включва Марез. Без да се бави бившият ас на Лестър центрира остро по тревата, а Стърлинг засече неспасяемо във вратата - майсторско нападение и 1:0 за домакините. 

Това отвори малко играта и английският шампион зареди положение след положение. Агуеро безсопрно нямаше шанс в днешния ден, след като се отчете с два пропуска, докато Ливакович се отчете с две добри спасявания. Въпреки това в последната минута на продължението Сити се възползва от опита на Динамо за натиск и удари на контраатака. 

Стърлинг поведе контраатака през центъра и в ситуация трима срещу трима. Защитниците очакваха пас наляво, но вместо това английският национал намери пролука и изведе Фоудън сам срещу вратаря, а младокът не сбърка - 2:0 и "гражданите" спокойно спечелиха срещата. 

Решението на Пеп да пусне в игра бившия играч на Ливърпул се оказа ползотворно, след като Стърлинг е в невероятна форма на "Етихад" и в последните си 16 мача у дома е въвлечен в 18 гола (11 попадения и 7 асистенции). Мини геройството му пък означава, че Манчестър Сити е удобно настанен в челото на класирането с 6 точки от 2 мача, следван от Шахтьор Донецк и Динамо с по 3 пункта. Аталанта е на последно място с 0 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички