От студа в Москва изгря нова голяма звезда в Шампионска лига (ВИДЕО)


От студа в Москва изгря нова голяма звезда в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3343 0

Атлетико (Мадрид) демонстрира класата си в Москва, след като в типично свой стил стигна до сравнително лесно 2:0 срещу Локомотив в мач, който разполагаше с потенциала да обърка сметките на Диего Симеоне и компания. 

За разлика от първия кръг, в тази среща "железничарите" не успяха да издебнат опонента си на контраатака - така, както го правеха многократно в Леверкузен. Атлетико трудно създаваше положения, но стената пред Ян Облак не позволяваше никакви опасности за вратата на словака и, въпреки липсата на голове, усещането беше, че "дюшекчиите" ще вземат своето през вторите 45 минути. 

Точно това се и случи в руската столица, като гостите имаха нужда от 3 минути, за да поведат в резултата. Жоао Феликс изведе Мората по десния фланг, а бившият нападател на Реал успя да стигне до наказателното поле и да върне топката към португалския си колега в нападението. Той мигновено стреля, вратарят спаси, но кълбото отново се озова в неговите крака - удар и 0:1 за гостите от Мадрид. 

Отново Феликс беше в основата на решаващия втори гол. В 58' той пое по лявото крило и видя, че Коща е останал сам в наказателното поле. Топката беше насочена именно към него, а той пусна успореден пас за Томас Партей и халфът реализира за 0:2. 

Това се оказа достатъчно за "дюшекчиите" да се поздравят с успеха, който ги изравни на върха в класирането с Ювентус. Двата тима, разменили по точка преди две седмици, разполагат с 4 пункта и идентична голова разлика. 

Хладната московска вечер се оказа по-специална за Жоао Феликс, който вкара първия си гол в Шампионска лига и се превърна в най-младия голмайстор за Атлетико в този турнир (19 години и 325 дни). Освен това е първият тийнейджър, реализирал за столичани в "турнира на богатите", от 60 години насам. Покрай страхотното му представяне в Шампионска лига пък излезе и любопитна статистика - на 19 години той има 30 гола на клубно равнище, докато по същото време Меси е бил с 26, а Кристиано Роналдо - със 17. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички