Ювентус би безлични германци, а Кристиано обра овациите с гол срещу 33-и различен опонент


Ювентус би безлични германци, а Кристиано обра овациите с гол срещу 33-и различен опонент
Снимка: Guliver/GettyImages

16790 0

Футболистите на Ювентус бяха пределно подготвени за битка в оказалия се ключов мач с Байер Леверкузен в Шампионска лига, но срещу себе си получиха слаб опонент и италианският шампион заслужено спечели с 3:0, демонстрирайки че напипва все по-добра форма след слабата игра, демонстрирана от отбора в началото на сезона. 

Най-радостен след победата като че ли бе Кристиано Роналдо, чиято голова форма в последните години не е на ниво, особено в началото на сезоните му, но попадението в 88' от неговата страна ще му даде допълнителна увереност в предстоящите тежки битки за "старата госпожа". 

Иначе големият герой на "бианконерите" беше нежеланият през лятото Гонсало Игуаин. Той откри резултата в 17' след грешка на Джонатан Та, подарил му топката при опит да изчисти с глава. В 62' пък той асистира на Федерико Бернардески за второто попадение в мача, което до голяма степен предреши и крайния изход. 

Италианският национал със сигурност си е отдъхнал след точното изпълнение, след като той нямаше гол от януари тази година, а през това време бе отправил 56 удара към противниковите врати. Междувременно Кристиано Роналдо се разписа срещу 33-и различен опонент в Шампионска лига, изравнявайки рекорда на Раул Гонсалес. 

Що се отнася до класирането в група D, благодарение на късния гол на португалеца Ювентус изпреварва Атлетико с един отбелязан гол повече. Двата отбора са с по 4 точки, а в следващия кръг имат различни мисии - мадридчани са домакини на Байер Леверкузен, докато "старата госпожа" ще пътува до Москва. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След колебливи начални минути Ювентус постепенно наложи своята воля и започна все по-успешно да пресира своя опонент и да стига до опасни ситуации в своя полза. 

Така в 17' Куадрадо пусна центриране от центъра на терена към наказателното поле, където Та успя да играе с глава, но не и да избие добре топката. Така тя се озова в краката на Игуаин, който се ориентира отлично в ситуацията, нагласи топката на десния си крак и с диагонален удар даде аванс на "старата госпожа". 

Това беше възможно най-лошият развой за гостите от Германия, защото домакините лесно затвориха постъпите към вратата си и дебнеха грешки в халфовата линия на Байер. Такива през първото полувреме не липсваха, но Куадрадо и Бернардески често бъркаха в контраатаките на "старата госпожа". Това доведе и до липсва на положения в следващите 20-ина минути от срещата на "Алианц Стейдиъм". 

6 минути преди края на полувремето Роналдо открадна топка в центъра на терена, премина през опонент и пусна за Пянич пред наказателното поле. Той от своя страна продължи към Игуаин, който от границата на наказателното поле реши да стреля, но Храдецки спаси. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част ситуацията на терена не се промени значително, като Ювентус уверено контролираше събитията на терена, не позволяваше опасни атаки на съперника, а на контраатака "старата госпожа" изглеждаше заплашително. 

В 56' се откри първото добро положение пред Кристиано Роналдо. Куадрадо се беше пуснал в атаката на "бианконерите" и с остър пас изведе португалеца в наказателното поле. Той чукна топката встрани и стреля силно с десния крак, но Храдецки спаси и лиши нападателя от дебютен гол в тазгодишното издание на турнира. 

Само 6 минути по-късно обаче италианците подпечатаха до голяма степен победата си. Играчите в червено се опитаха да пресират, но Баумгартлингер изпусна Бернардески и той се понесе бързо през центъра на терена. Националът пусна за Роналдо, който веднага изведе Игуаин в наказателното поле. Аржентинецът се опита да върне за португалеца, който не успя да играе с топката, но зад него бе стартиралият атаката Бернардески - 2:0 за "старата госпожа". 

Малко по-късно при опит на Вендел да върне топката към Храдецки подаването се оказа неточно и едва не попадна във вратата. Стражът успя да овладее топката и да подаде топката, а след това Кедира извърши нарушениет, с което сложи край на опасността за гостуващата врата. 

Вместо да търси 3-и гол, селекцията на Маурисио Сари успокои темпото и остави на своя гост да диктува темпото. Това позволи на Байер да стигне до 1-2 удара, но нищо по-сериозно пред вратата на Счесни до края на двубоя. 

Все пак в 88' и търсещият усилено гол в Шампионска лига Кристиано Роналдо намери пътя към вратата на Храдецки. Бърза акция на Юве достигна до Пауло Дибала, който се бе вклинил между халфовата и защитната линии на Байер. Той чукна топката между краката на защитник, за да изведе португалската мегазвезда сам срещу вратаря - 3:0. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Сандро, Пянич, Кедира, Матуиди, Роналдо, Бернардески, Игуаин

Леверкузен: Храдецки, Вендел, Бендер, Та, Бендер, Арангуис, Баумгартлингер, Хаверц, Фоланд, Аларио

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Ювентус имаше напрегнати две седмици, но успя да стабилизира изявите си след неубедителния старт (поне на игрово ниво), най-вече в италианската Серия А. "Бианконерите" посрещат германския си опонент след серия от 3 поредни победи и, въпреки че "старата госпожа" играе на приливи и отливи, воденият от Маурисио Сари състав до момента няма поражение. В Шампионска лига торинци водеха с 2:0 на Атлетико в Мадрид, но "дюшекчиите" все пак се добраха до точката. 

Тимът от Леверкузен обаче разочарова с представянето си преди две седмици в най-комерсиалния клубен турнир, губейки с 1:2 домакинския си мач срещу Локомотив (Москва). За да продължи напред, Байер не може да си позволи второ поредно поражение, в противен случай шансовете за класиране напред намаляват драстично. Подобно на опонента си тази вечер, германският тим също записа 2 поредни победи, като дори не допусна гол - отличен атестат за тима, който вече получи доста попадения във вратата си в различните турнири. 

В Шампионска лига двата отбора са се срещали 2 пъти до момента, като размениха по една домакинска победа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички