Огромно унижение за Тотнъм! 4-звезден Гнабри помогна за разгромна победа на Байерн


Огромно унижение за Тотнъм! 4-звезден Гнабри помогна за разгромна победа на Байерн
Снимка: Getty Images/Gulliver

7616 0

Байерн (Мюнхен) се подигра с Тотнъм в Лондон в среща от груповата фаза на Шампионска лига. Баварците победиха с разгромното 2:7, като на всички бе Серж Гнабри, който отбеляза 4 попадения. Робърт Левандовски вкара 2 и Кимих добави още един гол. За "шпорите" се разписаха Мин Сон и Хари Кейн. Гнабри се превърна във втория играч с 4 гола срещу английски отбор в Шампионска лига, като първият е Лионел Меси. Така след този успех Байерн е на първата позиция в групата с актив от 6 точки и впечатляващата голова разлика от 10:2. В другия двубой от тази група Цървена звезда победи в балканско дерби Олимпиакос с 3:1.

Още във 2' гостите от Мюнхен организираха опасна атака. Серж Набри стреля от ръба на наказателното поле, последвал след брилянтно солово действие. Уго Лорис обаче се намеси подобаващо. В 6' "шпорите" отговориха. Хьон-Мин Сон овладя страхотно подаване в наказателното поле и пропусна златна възможност. Ударът му по трева беше отправен към долния ляв ъгъл, но вратарят се хвърли по удивителен начин и го извади.

Постепенно домакините се активизираха повече и в 12' откриха резултата. Хьон-Мин Сон отбеляза, след като достигна до пас в наказателното поле и изстреля перфектен удар в долния ляв ъгъл.

Радостта им обаче не трая дълго и 3' след това баварците изравниха. Топката рикошира и достигна до краката на Джошуа Кимих малко зад линията на наказателното поле. Той не се поколеба и изстреля великолепен удар във вътрешната страна на лявата греда. Уго Лорис докосна топката, но съвсем леко, за да може да опази вратата си.

И двата тима продължиха да играят изключително открито, създавайки много положения. В 26' Тотнъм можеше да вкара и второ попадение. Танги Ндомбеле имаше златна възможност, но Нойер успя да отрази волето му. В 33' Левандовски засече центриране на Алаба, но изстрелът на поляка мина над вратата.

В 44' немският тим получи право да изпълни фаул, като зад топката застана Левандовски. Нападателят реши да стреля директно, но опитът му бе встрани от вратата. Отборът на Нико Ковач без съмнение стана по-активният след изравнителният гол и в 45' Левандовски осъществи пълен обрат. Топката рикошира и достигна до краката на Роберт Левандовски, който малко зад линията на наказателното поле изстреля великолепен удар в долния десен ъгъл.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по отличен начин за немския шампион. В рамките на само две минути Серж Гнабри нанесе два удара. Първо в 53' след невероятна индивидуална изява от страна на играча, който завърши с удар от наказателното поле за 1:3. Малко след това получи прецизен пас в наказателното поле и не сгреши за второто си попадение.

В 60' отново се върнаха надеждите на домакините, след като реферът посочи бялата точка заради нарушение на Коман. Зад топката застана Хари Кейн, който бе безгрешен. В 66'  Сисоко проби отдясно и пусна към Ериксен, който стреля технично от границата на наказателното поле, но вратарят на Байерн успя да избие.

В 85' представилият се много силно Серж Гнабри оформи хеттрика си. Тиаго намери нападателя, който се измъкна от защитата и направи Лорис безпомощен. Две минути след това унижението за английски тим стана още по-голямо. Коутиньо се възползва от пробив на Перишич, бразилецът пусна към Левандовски, който вкара за 2:6. Това обаче не бе всичко от баварците. Серж Гнабри увеличи с още едно попадение головата си сметка след асистенция на Толисо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ТОТНЪМ: Лорис, Орие, Алдервайрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уинкс, НДомбеле, Деле Али, Сон, Кейн

БАЙЕРН: Нойер, Павар, Боатенг, Шуле, Алаба, Кимих, Толисо, Гнабри, Коутиньо, Коман, Левандовски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първите двубои от групата баварците победиха Цървена звезда, докато "шпорите" спечелиха само точка срещу Олимпиакос.  Възпитаниците на Нико Ковач нямат загуба при последните си девет визити в надпреварата, постигайки шест победи. В последните четири гостувания в ШЛ мюнхенци дори имат три "сухи мрежи"

Треньорът на баварците Нико Ковач потвърди, че защитникът Люка Ернандес, който пропусна последния мач на тима заради контузия, не участва в тренировките, но за сметка на това левият бек Алаба и крилото Иван Перишич ще бъдат готови за мача днес. За Тотнъм аут е Ло Селсо, който е ще отстъства поне още месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички