Татко Карло зае еднолично върха с най-много финали в Шампионска лига


Татко Карло зае еднолично върха с най-много финали в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2466 0

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти записа невероятно постижение в кариерата си след победата над Манчестър Сити и класирането на финала в Шампионска лига. Италианецът за пети път в кариерата си ще спори за най-ценния европейски клубен трофей.

Анчелоти влезе в спор за "ушатата купа" през 2003, 2005, 2007 г. с Милан и през 2014 г. с испанския гранд. Той ще има задачата да спечели невъобразимия 14-и трофей от Шампионска лига за "Кралския клуб" срещу Ливърпул към края на този месец.

62-годишният специалист е рекордьор по брой достигнати финали в надпреварата. До скоро той делеше първото място със сънародника си Марчело Липи, който изведе своите отбори до финал в Европа през 1996,1997, 1998 и 2003 година, и съперника си на финала Юрген Клоп. Германецът стигна до тази фаза с Борусия (Дортмунд) през 2013 г., а сега с Ливърпул го прави за трети път.

Трябва да се отбележи, че италианският наставник е губил на тази фаза само веднъж, когато с Милан отстъпи на Ливърпул. Клоп пък загуби първия си финал с мърсисайдци срещу Реал Мадрид. А ето как Анчелоти е вдъхновил Реал за обрата срещу Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички