Познати съперници на осминафиналите в Шампионска лига, вълнуващи двубои


Познати съперници на осминафиналите в Шампионска лига, вълнуващи двубои
Снимка: Getty Images/Guliver

5017 0

След като преди дни се изиграха последните двубои от груповата фаза на Шампионска лига за сезон 2020/21, вече е време за най-интригуващите сблъсъци в най-престижния европейски футболен турнир - елиминационните. Днес от 13:00 часа българско време бе изтеглен жребият в Нион и той отреди страхотни двойки.

Тази, която приковава най-много вниманието е между Барселона и ПСЖ, които често са се изправяли в миналото. И двата гранда не се намират в най-доброто си състояние, но до февруари месец има време. Преди три години тези два тима сътвориха исторически мачове на осминафиналите. Французите биха с 4:0 в първата среша, а във втората след невероятна драма се класира испанският отбор - триумф с 6:1. Неймар се завръща срещу бившите си съотборници.

Впечатление прави и двойката Атлетико (Мадрид) - Челси, като двата тима бяха в една група преди три години. Тогава победа за "сините" и равенство. Настоящият носител на трофея Байерн Мюнхен ще се изправи срещу Лацио, Кристиано Роналдо се завръща в Португалия, като неговият Ювентус се падна с Порто.

Севиля - Борусия Дортмунд изглежда най-непредвидимата и любопитна двойка, като това е страхотен шанс и за двата тима. Кралят на турнира Реал Мадрид е срещу Аталанта, палачът на Манчестър Юнайтед ще има тежка задача с нов английски тим - този път шампионът Ливърпул. Манчестър Сити пък ще се изправи срещу Борусия Мьонхенгладбах.

ЖРЕБИЙ

Борусия Мьонхенгладбах - Манчестър Сити

Лацио - Байерн Мюнхен

Атлетико Мадрид - Челси

РБ Лайпциг - Ливърпул

Порто - Ювентус

Барселона - ПСЖ

Севиля - Борусия Дортмунд

Аталанта - Реал Мадрид

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Груповата фаза от турнира ни предложи немалко изненадващи резултати и зрелищни сблъсъци, както и в крайна сметка шокиращи отпадания на някои от грандовете на европейския футбол още в този ранен етап. Вероятно най-абсурдното такова е на Манчестър Юнайтед, който завърши трети след ПСЖ и РБ Лайпциг. Решаващо за това бе поражението от Башакшехир с 1:2 в третия кръг (преди това "червените дяволи" бяха записали 2 победи срещу основните конкуренти - ПСЖ и РБ Лайпциг).

Трябва да се отбележи отпадането и на Интер, и на Аякс. Вместо нидерландският гранд се класира Аталанта, докато "нерадзурите" сериозно разочароваха и дори останаха последни в своята група, изпреварени от Реал Мадрид, Борусия Мьонхенгладбах и Шахтьор Донецк.

Светът отново си припомни и големия сблъсък между двамата велики на съвременния футбол - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Португалецът дори помогна с два гола за своя Ювентус при победата с 3:0 над Барселона, която осигури на "бианконерите" първото място и поне на хартия по-поносим съперник за елиминациите.

Какви сблъсъци ни очакват?

Както всеки знае, при жребия първите отбори се падат срещу такива, завършили на второ място. Правилата не позволяват тимове от една страна или такива, които са били в една група, да се изправят един срещу друг на осминафиналите. Ето и триумфиралите два отбора от всяка група:

Група А

1. Байерн Мюнхен

2. Атлетико (Мадрид)

 

Група B

1. Реал Мадрид

2. Борусия Мьонхенгладбах

 

Група С

1. Манчестър Сити

2. Порто

 

Група D

1. Ливърпул

2. Аталанта

 

Група Е

1. Челси

2. Севиля

 

Група F

1. Борусия Дортмунд

2. Лацио

 

Група G

1. Ювентус

2. Барселона

 

Група Н

1. ПСЖ

2. РБ Лайпциг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички