След тотална доминация: Манчестър Сити обърна Цървена звезда с магията на световен шампион (ВИДЕО+СНИМКИ)


След тотална доминация: Манчестър Сити обърна Цървена звезда с магията на световен шампион (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4004 0

Манчестър Сити обърна с 3:1 Цървена звезда на своя „Етихад“ и започна успешно защитата на трофея си в Шампионската лига. Хората на Хосеп Гуардиола доминираха тотално, но се наложи да се потрудят здраво за успеха си на старта на битката в Група „G“.

„Гражданите“ отправиха цели 22 удара по посока на вратата на Омри Глазер през първото полувреме, но изненадващо в самия му край звездашите шокираха и открира резултата чрез Осман Букари.

След почивката в герой за актуалния шампион в турнира се превърна световният шампион Хулиан Алварес, който заши два гола. Аржентинският нападател първо изравни в 47-ата минута, а след час игра донесе и пълния обрат. При второто му попадение брутален гаф направи израелският вратар на гостите, който до този момент пазеше като лъв и отчая многократно звездите на „гражданите“, включително и Ерлинг Холанд на няколко пъти.

Родри вкара в 73-ата минута и подпечата успеха за Ман Сити. Головата машина Ерлинг Холанд нямаше шанс да се разпише в 4-ти поред мач на отбора си в Шампионската лига и головата му суша продължава.

За целия мач домакините отправиха цели 37 удара, но се наложи да изтръпнат, за да спечелят трите точки. Серията на „гражданите“ без поражение у дома в Шампионска лига вече достигна до 27 поредни двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Носителят на трофея Манчестър Сити се хвърли в атака още след първия съдийски сигнал. До 10-ата минута домакините изпълниха четири корнера, но така и не застрашиха сериозно вратата на Глейзър.

Първата по-сериозна опасност „гражданите“ създадоха в 15-ата минута. Тогава Родри стреля от дъгата на пеналта, но стражът на сърбите изби в корнер кълбото, което летеше под гредата.

Натискът на домакините не стихваше, но той си оставаше безплоден. В 26-ата минута Ерлинг Холанд се прояви, но нямаше късмет. Той получи добро центриране, стреля с глава от точката на дузпата, но тресна напречната греда.

След това последваха нови пропуски дело на Холанд, Фодън и Бернардо Силва, които бяха отчаяни от Глазер. В 44-ата минута Бернардо Силва бе заменен принудително от Жереми Доку.

ГОООЛ! Гостите шокираха „Етихад“ в 45-ата минута. Вместо гол във вратата на сърбите, такъв падна в тази на Сити. Осман Букари се измъкна от защитата и разстреля Едерсон. Тогана страничният рефер маркира засада. ВАР обаче се намеси и зачете попадението за Звезда – 0:1.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано домакините се вдигнаха на щурм след почивката.

ГОООЛ! Сити стигна до изравняване още в 47-ата минута. Хулиан Алварес прати топката в мрежата на Омри Глазер. Голът в неговата врата падна при едва 23-ия удар към нея. Холанд намери аржентинеца, който матира технично стража от малък ъгъл – 1:1.

Три минути по-късно Уокър прати топката в мрежата, но домакините не успяха да се зарадват на обрат. Попадението бе отменено заради засада.

ГОООЛ! В 60-ата минута безпогрешният до този момент вратар на гостите направи брутален гаф. Хулиан Алварес центрира коварно, а израелецът буквално прати топката в мрежата си за пълния обрат – 2:1.

ГОООЛ! В 73-ата минута Родри вкара голът на успокоението. Испанецът матира Глазер с удар в далечния му ъгъл от дъгата на пеналта – 3:1.

До края домакините доиграха спокойно срещата, а Гуардиола даде шанс за изява на младоците Рико Люис и Оскар Боб.

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аке, Гомес, Родри, Нунес, Силва, Фодън, Алварес, Холанд

Цървена звезда: Глазер, Родич, Драгович, Джига, Мияилович, Стаменич, Хуанг, Букари, Митрович, Иванич, Ндиайе

Вижте къде може да гледате срещата Манчестър Сити – Цървена звезда

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Сити е амбициран да спечели трофея в Шампионската лига за втора поредна година. Пред миналата кампания момчетата на Хосеп Гуардиола постигнаха безпрецедентен требъл, след като триумфираха още като шампиони на Англия и с ФА Къп.

„Гражданите“ газят наред във Висшата лига. Те са лидер с пет поредни победи, като в последната си среща надвиха с 3:1 Уест Хям.

Цървена звезда не се намира в най-добрата си форма си форма. Носителят на Купата на европейските шампиони от 1991 не се представя добре в шампионата на Сърбия. Звездашите загубиха две от последните си 3 срещи в местното първенство. През уикенда те допуснаха поражение с 1:2 като гост на Чукарички.

Сега предстои да видим дали Ерлинг Холанд и компания ще напълнят кошницата на сръбския гранд или ще станем свидетели на грандиозна сензация.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички