"Групата на смъртта" и "предрешените битки" на Манчестър Сити и Барселона слагат старт на Шампионска лига


"Групата на смъртта" и "предрешените битки" на Манчестър Сити и Барселона слагат старт на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2137 0

Започва същинската част от най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига. За последна година груповата фаза ще бъде това, което познаваме от години - осем отбора в четири групи, като първите два тима продължават към елиминациите. От следващата кампания регламентът няма да има нищо общо със сегашния.

"Групата на смъртта" в Шампионска лига започва веднага

По традиция има два сблъсъка от по-ранен начален час и още шест, които са от по-късно. Още във вторник (18.09) ще бъде даден старт на двубоите от "групата на смъртта", която обещава да бъде много зрелищна и непредвидима.

Нюкасъл се завръща в Шампионска лига след 20 години: Среща Милан

Началото ще бъде за завръщащия се в най-престижния европейски клубен турнир след 20-годишно отсъствие - Нюкасъл. "Свраките" ще гостуват на седемкратния носител на трофея Милан в сблъсъка на митичния "Сан Сиро", който ще започне в 19:45 часа българско време. Това ще е първи дуел в историята между двата клуба.

Фаворитът ПСЖ приема аутсайдера Борусия Дортмунд

От 22:00 часа пък е и другият мач от групата. ПСЖ, който е в ролята на фаворит за първото място в групата, се изправя срещу отбора, който поне на хартия е с най-малки шансове за лидерската позиция - Борусия Дортмунд. А щом германците са аутсайдери, това само потвърждава колко е силна групата. Дуелът е на "Парк де Пренс".

Другият ранен мач е между Йънг Бойс и РБ Лайпциг. Той е част от група, в която е и актуалният носител на трофея Манчестър Сити. "Гражданите" имаха късмет при жребия и само чудо може да ги спре от първата позиция в групата.

Манчестър Сити започва защитата в Шампионска лига, Барселона този път имаше късмет

Футболистите на Пеп Гуардиола откриват кампанията в Европа с домакинство срещу балканския гранд Цървена звезда. Друг европейски колос в лицето на Барселона също започва своето участие, като този път каталунците имаха късмет при жребия, след като в предишните сезони попадаха в много трудни групи.

Те започват участието си с домакински дуел срещу Роял Антверп. Както Барселона, така и Манчестър Сити се изправят срещу отбори, срещу които не са играли до този момент. Другите два тима в групата на каталунците пък са Шахтьор Донецк и Порто.

Ще започне и групата, която според мнозина е "най-скучната" в тазгодишното издание на Шампионска лига. Първите срещи там противопоставят фаворитите Лацио и Атлетико Мадрид, както и аутсайдерите Фейенорд и Селтик.

Вторите никога не са се срещали един срещу друг, но първите подновяват съперничество след над 10-годишно прекъсване. За последно се срещнаха през 2012 година на 1/16-финалите на Лига Европа, където "дюшекчиите" продължиха напред с общ резултат 4:1. А кои са големите фаворити за трофея в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички