Барселона разкости Антверп, ново попълнение блести (ВИДЕО+СНИМКИ)


Барселона разкости Антверп, ново попълнение блести (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3762 0

Барселона разби с 5:0 Антверп в първия си мач от груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците не оставиха никакви шансове на дебютанта в турнира на богатите на „Естадио Олимпико“ и оглавиха класирането в Група „H“.

Каталунците си оплетоха кошницата набързо. До 22-ата минута на мача те вече водеха с 3:0. Над всички на терена блестеше новото попълнение на „блаугранас“ Жоао Феликс. Португалец заби нови два гола за Барса, с което откри сметката си за отбора и в Шампионската лига. Той се отчете и с асистенция за гола на Роберт Левандовски. Полякът пък влезе в историята, след като стана третият футболист, реализирал 100 попадения в евротурнирите.

Голеадата започна в 11-ата минута, когато Феликс откри резултата. Само 11 минути по-късно преднината на домакините стана класическа, с което белгийците буквално бяха нокаутирани. Първо Левандовски удвои в 19-ата минута. Само 3 минути по-късно Жел Батал си заби автогол.

След антракта Барса дооформи разгрома над съперника си. Гави записа името си сред голмайсторите в 54-ата минута. Жоао Феликс фиксира крайния резултат в 66-ата минута, забивайки второто си попадение в срещата, този път с глава.

Перлата на каталунците Ямин Ламал пък се превърна в най-младия футболист, дебютирал за отбора в Шампионската лига. 16-годишният суперталант се появи в игра именно на мястото на Жоао Феликс, като дори пропусна да се превърне и в най-младия голмайстор за „блаугранас“.

Така Барса във втори пореден мач реализира по 5 гола, след като преди броени дни разби със същия резултат и Бетис в Ла Лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Логично Барса взе инициативата след първия съдийски сигнал. Най-опасният футболист в началните минути на мача бе Жоао Феликс.

ГОООЛ! Именно португалецът откри резултата в 11-ата минута. Това се случи още с първия удар на Барселона към вратата на Бюте. Илкай Гюндоган намери перфектно Жоао Феликс, който се освободи в пеналта и прати топката в близкия ъгъл – 1:0. Това е втори гол за португалеца с екипа на Барса във втори пореден мач и  негов дебютен в Шампионска лига за „блаугранас“.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Роберт Левандовски удвои в 19-ата минута, реализирайки своя гол №100 в евротурнирите.  Той получи асистенция от Жоао Феликс. Португалецът центрира отляво на далечната греда, където полякът стигна до кълбото и нямаше проблеми да го прати зад голлинията – 2:0.

ГОООЛ! Само 3 минути по-късно интригата съвсем приключи. Рафия пробва центриране след пробив отляво, но топката рикошира в Жел Батай и влетя в мрежата – 3:0 след този автогол.

Рафиня в 34-ата минута пробва удар по тревата, след като получи в пеналта, но не затрудни Бюте.

Гостите отправиха първия си удар по-посока на вратата на Тер Стеген чак в 44-ата минута. Шутът на Янсен от границата на наказателното поле обаче не затрудни германския страж.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът продължи в същото русло след антракта. Барса доминираше и се забавляваше на терена.

ГОООЛ! Гави също записа името си сред голмайсторите в 54-ата минута. Топката попадна у младока след няколко неточни изстрела, а той я заши в на Бюте - 4:0.

ГОООЛ! Жоао Феликс заби втория си гол в мача в 66-ата минута. Той вкара с глава за 5:0 след асистенция на Рафиня.

В 68-ата минута на терена се появи 16-годишната перла на Барселона Ямин Ламал. Той замени и именно Феликс. По този начин Ямал се превърна в най-младият футболист, дебютирал за каталунците в Шампионската лига.

Десетина минути по-късно талантът пропусна да стане и най-младият футболист, вкарал за „блаугранас“ в турнира. Ямал успя да финтира вратаря Бюте, но не уцели опразнената мрежа.

До края сериозен пропуск направи и Роберт Левандовски.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Кансело, Кристенсен, Кунде, Балде, Гюндоган, Де Йонг, Гави, Рафиня, Феликс, Левандовски

Антверп: Бюте, Алдервейрелд, Баликуиша, Батай, Вайндал, Вермеерен, Екеленкамп, Кейта, Кулибали, Муя, Янсен

Вижте къде може да гледате срещата Барселона – Роял Антверп

ПРЕДИ МАЧА

Барселона направи прецедент при предишните си две участия в турнира на богатите. Каталунците отпадаха още след груповата фаза. Сега обаче „блаугранас“ са амбицирани да стигнат далеч в надпреварата. Този път и групата им изглежда значително по-лесна.

Хората на Шави Ернандес са в серия от 4 поредни победи в Ла Лига. В последния кръг те разбиха с 5:0 Бетис като домакини. Барса заема второто място в испанския шампионат.

Роял Антверп ще дебютира в групите на Шампионска лига. Белгийците преминаха през квалификациите, като в плейофа елиминираха гръцкия шампиот АЕК с общ резултат 3:1.

В местното първенство в момента тимът заема шестата позиция, а в последната си среща разби Вестерло с 3:0 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички