След последната голяма изненада: Вижте как изглежда топ 8 в Шампионска лига


След последната голяма изненада: Вижте как изглежда топ 8 в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6221 0

Тази вечер се изиграха последните 2 осминафинални мача в Шампионска лига, след които станаха ясни последните 1/4-финалисти в "турнира на богатите". И изненади определено не липсваха! 

Поредната голяма изненада в Шампионска лига

Виляреал и Челси станаха последните двама четвъртфиналисти в турнира. И, докато за лондончани това беше очаквано, то малко бяха "специалистите, очакващи "жълтата подводница" не просто да отстрани Ювентус, а да унижи "старата госпожа", и то в Торино. 

Точно това обаче се случи. Момчетата на Унай Емери се подиграха с торинци, печелейки като гост с 3:0 (подробности от тежката загуба на Ювентус от Виляреал тук).

Челси, от своя страна, надви над Лил с 2:1 и се класира с общ резултат 4:1. Лондончани губеха в резултата с гол на Йълмаз, но попадения на Пулишич в края на първото полувреме и на Аспиликуета през втората част донесоха обрата на Челси над Лил. 

Отпадането на Кристиано Роналдо

Във вторник вечер станаха ясни други двама четвъртфиналисти - Атлетико (Мадрид) и Бенфика. Испанците надвиха с 1:0 Манчестър Юнайтед и след 1:1 в първия мач гледат към следващата фаза на най-силния европейски клубен турнир. Португалците пък надвиха със същия резултат над Аякс и след 2:2 в първата среща чакат своя съперник в четвъртфиналите.

Останалите четвъртфиналисти в Шампионска лига

Миналата седмица научихме имената на останалите четирима, които запазват шансове да се борят за трофея. Това са Реал Мадрид, който надви ПСЖ с общ резултат 4:2; Манчестър Сити, елиминирал Спортинг (Лисабон) с 5:0; Ливърпул, който изхвърли Интер след 3:0 в двата мача и Байерн Мюнхен, който се разправи с РБ Залцбург (8:2). А ето какво означава за Кристиано Роналдо отпадането от турнира във вторник.

Кога е жребият в Шампионска лига? 

Тегленето на 8-те отбора и кой срещу кого ще се изправи на 1/4-финалите ще разберем в петък по обед, когато в Централата на УЕФА ще бъде изтеглен жребият в Шампионска лига. Както е известно, регламентът позволява на отбори от една и съща страна да играят помежду си. Това означава, че вече няма да има разделение на отборите и е твърде вероятно да видим или испански, или английски сблъсък на четвъртфиналите. 

Както е известно, Реал Мадрид, Виляреал и Атлетико (Мадрид) са представителите на Испания, докато Ливърпул, Челси и Манчестър Сити "бранят честта" на Англия. Бенфика (Португалия) и Байерн Мюнхен (Германия) са останалите отбори в турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички