Виляреал разби Ювентус в Торино и продължава приказката на Емери


Виляреал разби Ювентус в Торино и продължава приказката на Емери
Снимка: Getty Images

4422 0

Ювентус стана поредният гранд, който безславно отпадна от Шампионска лига. Това се случи в дома на "старата госпожа", пред техните фенове. Италианският гранд загуби тежко с 0:3, след като в първия мач завърши 1:1 с испанския си съперник.

"Бианконерите" имаха силно първо полувреме, в което направиха няколко пропуска и бяха наказани. Виляреал нанесе своите удари в 78', 85' и 90'. Те получиха две дузпи, които реализираха, а третото попадение падна след корнер. Точни за "жълтата подводница" бяха Жерар Морено, Пау Торес и Арнаут Данджума.

Така успешният път на Унай Емери в евротурнирите продължава към четвъртфиналите на Шампионска лига. Ювентус пък отпада в осминафиналите на турнира за трета поредна година. Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Равностойно начало на мача в Торино. Първата опасност дойде в 11-ата минута и бе за домакините. Алваро Мората беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, след като засече центриране отдясно. Стражът на Виляреал обаче отрази удара му. 

Равностойно начало на мача в Торино. Първата опасност дойде в 11-ата минута и бе за домакините. Алваро Мората беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава, след като засече центриране отдясно. Стражът на Виляреал обаче отрази удара му. Три минути по-късно "бианконерите" стигнаха до нов шанс пред вратата на Рули, но Мората и Куадрадо си попречиха взаимно да нанесат удар.

Ювентус продължи да натиска и в 20-ата минута се стигна до нова ключова намеса на стража на испанците. Тогава след хубава атака Влахович отправи изстрел към вратата на Виляреал, но вратарят беше на мястото си. Минута по-късно сръбският нападател нацели и гредата на гостите. След тази ситуация "жълтата подводница" стигна до ответна атака, при която Ло Селсо успя да отправи опасен удар, който обаче мина встрани от дясната греда на Шчесни. 

Десет минути преди края на първата част стражът на гостите за трети път спаси своя тим от това да изостане в резултата. След изпълнение на корнер топката попадна на главата на Влахович, който успя да нанесе удар, но Рули с две ръце го неутрализира.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Ювентус продължи да бъде по-агресивният тим на терена, като в 59' Рабио отправи изстрел към центъра на вратата на Рули, който обаче не бе достатъчно силен и не затрудни стража. В 64-ата минута Унай Емери предприе двойна смяна - на мястото на Ману Тригерос и на Йереми Пино в игра влизат Франсис Коклен и Самуел Чукуезе. Малко след това Локатели пропусна добра възможност за така нужния на своя тим гол, като стреля встрани от вратата достигнала до него отбита топка. 

В 76-ата минута се случи важен момент в мача - Ругани игра непозволено срещу Коклен в своето наказателно поле и след консултация с ВАР Шимон Марчиняк отсъди дузпа в полза на "жълтата подводница". Зад бялата точка застана Жерар Морено, който успя да прати топката в мрежата на Шчесни, въпреки че вратарят хвана ъгъла му на изпълнение и дори докосна кълбото.

В 85-ата минута Виляреал като че ли предреши мача, успявайки да нанесе втори удар на своя съперник. В ситуацията Пау Торес изскочи между защитата на "бианконерите" и засече с крак центриране от корнер, за да направи резултата 2:0 в полза на гостите. Ювентус е в шок. Ужасът им стана още по-голям в 90', когато Матайс Де Лихт игра с ръка в наказателното си поле и реферът свири втора дузпа за Виляреал. Данджума нямаше проблем да я превърне в гол и да оформи пагубна класическа преднина за своя тим.

Състави:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Де Шилио, Де Лихт, Данило, Ругани, Артур, Куадрадо, Рабио, Локатели, Влахович, Мората

ВИЛЯРЕАЛ: Рули, Албиол, Торес, Парехо, Капуе, Еступинян, Тригерос, Данджума, Ло Селсо, Пино, Орие

Ювентус започва да напомня за предишната машина, която беше, но все още е далеч от състоянието, в което може да бъде обявен за твърд фаворит. Затова изходът от този мач може да е всякакъв.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЮВЕНТУС - ВИЛЯРЕАЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА?

В последния кръг на Серия А "бианконерите" победиха Сампдория с 3:1, което ще осигури добро настроение на италианците тази вечер. За последно те загубиха мач в шампионата на 12 януари в Суперкупата на Италия, когато отстъпиха на Интер.

"Жълтата подводница" също е в добро разположение на духа, след като подобри положението си в Ла Лига. Актуалният победител в Лига Европа спечели 11 от 17-те си мача от началото на декември насам. В класирането в Испания Виляреал е седми и води битка за класиране за евротурнирите.

Проблем за Ювентус ще бъде доброто представяне на испанците в гостувания в международните турнири. Миналата година "подводницата" спечели всичките си гостувания в Лига Европа, с изключение на мача в групата срещу Макаби (Тел Авив) и реванша срещу Арсенал в полуфиналите. И в Шампионска лига сега тимът се представя сравнително стабилно навън.

Доста кадрови проблеми имат и двата състава. В Ювентус извън строя или под въпрос са Жорже, Бонучи, Киеза, Маккени и Закария, а от Виляреал - Алберто и Жерар Морено, Алкасер и Пеня.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички