След издънката срещу Реал Мадрид: Меси изравни кошмарен антирекорд в Шампионска лига


След издънката срещу Реал Мадрид: Меси изравни кошмарен антирекорд в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3070 0

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси изигра много слаб мач с екипа на Пари Сен Жермен срещу Реал Мадрид в първия мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Аржентинецът бе почти незабележим на терена, а през втората част изпусна и дузпа.

Меси на практика се превърна в грешник за парижани, но Килиан Мбапе успя да отмести вниманието от аржентинеца, като вкара късен победен гол във вратата на Реал. Въпреки това пропуснатата дузпа от Меси може да има много висока цена в реванша, тъй като Реал остава в битката.

Лионел Меси, който през годините счупи куп рекорди, този път изравни антирекорд за най-много изпуснати дузпи в Шампионска лига. Пропускът на Меси от бялата точка срещу Реал бе пети за него в турнира, като единствено Тиери Анри има същия брой изпуснати дузпи в надпреварата.

Меси изпревари Кристиано Роналдо по изпълнение на наказателни удари в Шампионска лига - 23 срещу 22 за португалеца. След мача пък героят за Реал Мадрид Тибо Куртоа разкри тайната как се спасява дузпа на Меси (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички