Ще има ли треньорска смяна в Ювентус? Андреа Аниели и Макс Алегри се изказаха категорично по темата


Ще има ли треньорска смяна в Ювентус? Андреа Аниели и Макс Алегри се изказаха категорично по темата
Снимка: Getty Images

1732 0

Вчера (11 октомври) Ювентус допусна загуба с 0:2 от Макаби Хайфа в 4-ия кръг на Шампионска лига, а това бе второ поредно поражение за "Старата госпожа", след това в дербито с Милан от 9-ия кръг на Серия А (8 октомври).

Юве е на трето място в Група "Н" в ШЛ с актив от 3 точки. Лидер е ПСЖ (8), следван от Бенфика (8), а на дъното е Макаби (3). Във вътрешното първенство "бианконерите" са на осма позиция и изостават на 10 точки от лидера Наполи... 

Лошите резултати накараха мнозина фенове на Ювентус да се замислят за треньорска смяна, но не на такова мнение бяха клубният президент Андреа Аниели и самият наставник Макс Алегри след загубата в Хайфа:

"Срам ме е от това, което се случва. Ядосан съм, но също така знам, че футболът се играе от 11 души. Както губиш с 11 - така и печелиш с 11. В ситуация като тази не става въпрос за един човек. Това е проблем, който трябва да се реши от целия колектив. Извиняваме се на нашите тифози, защото знаем, че тях също ги е срам в момента. Алегри е треньорът на Ювентус и ще си остане такъв!", категоричен бе Аниеле в коментар пред "Sky Sports Italia" и допълни: "Не може вината да е само на треньора, ако не можем да спечелим нито една борба за топката. Ювентус винаги е анализирал ситуациите в края на сезона".

"Президентът е прав - трябва да се срамуваме", съгласи се Макс Алегри, но добави, че дори не си е помислял да подава оставка: "Оставка? Дори не съм си помислял да си тръгна! Колкото по-трудно е предизвикателството, толкова по-голямо е желанието да се справиш с него. Трябва да покажем мъжество и страст, за да се измъкнем от тази трудна ситуация".

*През идния уикенд за Ювентус предстои нов важен мач - дерби с Торино. Гостуването от 10-ия кръг на Серия А е на 15 октомври (19:00 ч. българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички