Макаби шокира трагичен Ювентус и почти изхвърли „Старата госпожа“ от Шампионската лига


Макаби шокира трагичен Ювентус и почти изхвърли „Старата госпожа“ от Шампионската лига
Снимка: GettyImages

1249 0

Израелският шампион Макаби Хайфа шокира Ювентус и победи „бианконерите“ с 2:0 като домакин в среща от 4-ия кръг на Група „H“ на Шампионската лига. Така хората на Масимилиано Алегри на практика почти се сбогуваха с най-комерсиалния клубен турнир през тази година.

В герой за израелците се превърна Омер Ацили, който заби и двата гола за домакините. Той реализира в 7-ата и 42-ата минута. Така домакините пратиха именития си съперник в нокаут още през първото полувреме.

Домакините изобщо не се притесниха и се хвърлиха в атака още след първия съдийски сигнал. Така в 7-ата минута след центриране отляво на Корну топката стигна до Омер Ацили, който с глава матира Шчесни – 1:0. Отново той малко преди почивката разстреля полския страж за 2:0.

След почивката трагичният Ювентус не успя да вкара поне почетен гол. Четири минути преди края на мача на терена за Макаби Хайфа се появи и бившият футболист на Лудогорец Мавис Чибота.

След тази историческа победа израелците имат 3 точки, колкото има и Ювентус. Двата отбора делят трето и четвърто място и по всичко изглежда, че до края ще водят битката за позицията, осигуряваща продължаване в Лига Европа.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички