Борусия Дортмунд не успя да запише дубъл срещу Севиля, но запрати испанците към изхода на Шампионската лига


Борусия Дортмунд не успя да запише дубъл срещу Севиля, но запрати испанците към изхода на Шампионската лига
Снимка: Getty Images

1597 0

Борусия Дортмунд и Севиля извъртяха 1:1 в среща от Група „G“ на Шампионската лига. Възпитаниците на Един Терзич могат да съжаляват повече за изпуснатата втора победа срещу андалусийци, след като миналата седмица разбиха съперника си с 4:1 на испанска земя.

С точката на „Сигнал Идуна Парк“ германският отбор се приближава все повече към класиране за елиминациите в турнира. Вестфалци събраха актив от 7 точки и се бетонираха на второто място в класирането. Севиля е на третата позиция със скромните 2 пункта.

Двубоят започна равностойно, като дори гостите стояха доста добре на терена. Именно те откриха резултата в 18-ата минута. Ракитич центрира от фаул в пеналта, където Танги Нианзу с глава препарира Грегор Кобел – 0:1. В 28-ата минута Джуд Белингам от домакините се свлече в пеналта, но нямаше реакция от съдията.

Все пак германците, които натиснаха, стигнаха до равенството в 35-ата минута. Белингам отклони в мрежата центриране на Мюние – 1:1. Малко след това английският национал пропусна да донесе пълния обрат, след като ударът му профуча покрай гредата.

След почивката срещата продължи при поделено надмощие. Нито един от двата отбора обаче не успя да се докопа до 3-те точки, а Севиля почти сигурно ще отпадне от турнира.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички