Манчестър Сити прегази Севиля, Холанд се развихри и в Шампионска лига! (ВИДЕО)


Манчестър Сити прегази Севиля, Холанд се развихри и в Шампионска лига! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10144 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити победи испанския гранд Севиля с 0:4 като гост в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола доминираха на стадион "Рамон Санчес Писхуан" и заслужено си тръгнаха с победата от Севиля.

Новото бижу в атаката на "гражданите" Ерлинг Холанд отбеляза първите си голове с небесносинята фланелка в Шампионска лига. Холанд отбеляза два от головете в срещата, а по едно попадение добавиха Фил Фодън и Рубен Диаш. Кевин де Бройне пък се отчете с редовната си асистенция.

Холанд откри резултата в 20-ата минута, когато Де Бройне му подаде на няколко метра от голлинията. В 58' Кансело намери Фодън в наказателното поле, а той вкара за 0:2. Третото попадение падна в 67-ата минута, когато удар на Фодън бе спасен, но Холанд направи добавка на празна врата и вкара. В продължението на мача се разписа и Диаш.

С победата Манчестър Сити оглави групата си в Шампионска лига - с равен брой точки с Борусия Дортмунд, който постигна класическа победа над Копенхаген (ВИДЕО). В следващия кръг "гражданите" посрещат на "Етихад" именно Дортмунд, докато Копенхаген посреща Севиля.

РАЗВОЙ НА МАЧА СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР СИТИ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 20 минути игра на "Рамон Санчес Писхуан" Манчестър Сити откри резултата. Фил Фодън успя да изведе Кевин де Бройне в наказателното поле, а белгиецът веднага центрира топката успоредно на голлинията към далечната греда, където дебнеше Ерлинг Холанд. Норвежкият нападател не чака втора покана и веднага се възползва от асистенцията на Де Бройне, за да се разпише - 0:1!

Video edited on Kapwing

В 30-ата минута Манчестър Сити получи пряк свободен удар на изгодна позиция, а Кевин де Бройне застана зад топката, но изстрелът му профуча встрани от целта. Десет минути по-късно Папу Гомес можеше да изравни резултата за андалусийци, но негов удар от обещаваща позиция премина покрай гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 58-ата минута Манчестър Сити стигна до второ попадение в срещата. Жоао Кансело и Фил Фодън налетяха заедно по десния фланг и взаимодействаха по отличен начин, за да се стигне до втори гол във вратата на Севиля. Кансело подаде към Фодън в наказателното поле, а той си освободи пространство за стрелба и вкара - 0:2!

Video edited on Kapwing

В средата на полувремето Манчестър Сити стигна и до трети гол във вратата на Севиля. Фил Фодън напредна с топка в крака към наказателното поле на андалусийци и опита удар от границата на пеналтерията, но стражът Боно подложи ръка и спаси. Топката обаче се озова в краката на Холанд, който вкара на празна врата второто си попадение - 0:3!

Video edited on Kapwing

В 92-ата минута Манчестър Сити се добра и до четвърто попадение. Жоао Кансело получи подаване отдясно, след което центрира остро по тревата. Подаването му намери Рубен Диаш, който от непосредствена близост до вратата на Севиля нямаше как да пропусне - 0:4!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Севиля: Боно, Гудел, Кармона, Нианзу, Навас, Акуня, Дилейни, Ракитич, Телеш, Иско, Папу Гомес 

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Аканджи, Диаш, Родри, Де Бройне, Серхио Гомес, Бернардо Силва, Грийлиш, Фодън, Холанд

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР СИТИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ СРЕЩАТА СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР СИТИ

Манчестър Сити започва днес участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, а през този сезон "гражданите" имат и много силно попълнение в атака - Ерлинг Холанд. Норвежецът започна силно във Висшата лига, а сега ще трябва да се доказва и на европейската сцена.

Още в първия си мач в групите Манчестър Сити среща много сериозен съперник в лицето на Севиля, който обаче не може да се похвали с добра форма през новия сезон. Андалусийци нямат победа след четири мача в Ла Лига, като имат две загуби и две равенства.

Ерлинг Холанд вкара 10 гола в първите си шест мача във Висшата лига - нещо, което никой друг играч в историята на Премиър лийг не е успявал да постигне. Норвежецът със сигурност ще иска да се разпише и в дебютния си мач за Манчестър Сити в Шампионска лига. А ето какви са коефициентите за гол на Холанд в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички