25 000 издигнаха "жълтата стена", а Алер изгледа как Дортмунд гази в Шампионска лига (ВИДЕО)


25 000 издигнаха "жълтата стена", а Алер изгледа как Дортмунд гази в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1883 0

Немският гранд Борусия Дортмунд започна с победа участието си в групите на Шампионска лига, след като победи датския Копенхаген с 3:0 като домакин в първи мач от груповата фаза на надпреварата. Марко Ройс, Рафаел Герейро и Джуд Белингам отбелязаха попаденията за "жълто-черните", а Себастиан Алер изгледа победата от трибуните.

За пръв път Борусия имаше възможност да напълни до краен предел популярната трибуна "Дай Судтрибун" в европейски мач. 25 000 души изпълниха сектора, за да издигнат истинска "жълта стена" и да поставят Копенхаген под още по-голямо напрежение.

Преди началото на срещата се стигна до сблъсъци между фенове на трибуните, като запалянковци на Копенхаген изстрелваха бомбички към домакинските фенове. Огнени факли летяха и в двете посоки, като не се знае дали няма пострадали привърженици.

Иначе Борусия тотално надигра Копенхаген и заслужено стигна до успеха. В 35-ата минута Юлиан Брандт намери Марко Ройс, който откри резултата за Борусия. Седем минути по-късно резервата Джовани Рейна, който замени контузилия се Торган Азар, асистира за Рафаел Герейро, който вкара за 2:0.

Video edited on Kapwing

В началото на втората част Лукас Лерагер имаше шанс да върне Копенхаген в мача, но стражът на Борусия се справи. До края домакините контролираха срещата и дори вкараха трети гол чрез Джуд Белингам, който се разписа в 83-ата минута след втора асистенция на Рейна.

Победата донесе три точки на Борусия и го изстреля на върха в групата, където са още отборите на Манчестър Сити и Севиля, които играят по-късно тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички