Кошмар за Гуардиола: Реал Мадрид изсмука душата на Манчестър Сити и го изхвърли след дузпи! (ВИДЕО)


Кошмар за Гуардиола: Реал Мадрид изсмука душата на Манчестър Сити и го изхвърли след дузпи! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7530 0

Манчестър Сити бе много по-добрият отбор, но отпадна от Реал Мадрид на 1/4-финалите в Шампионска лига. Мачът завърши 1:1 след продължения, а при дузпите "белия балет" показа по-здрави нерви и победи с 4:3, след като Лука Модрич първи изпусна наказателен удар.

Грешниците за Сити се казват Бернардо Силва и Матео Ковачич. Играч на мача обаче безспорно е вратарят на Реал, Андрий Лунин, който спаси две дузпи и куп положения през 120-те минути преди това.

По този начин "гражданите" няма да могат да защитят трофея си от миналия сезон. Изобщо не стана ясно защо Гуардиола извади от игра Ерлинг Холанд, точно преди да започнат продълженията - това неминуемо даде отражение и улесни Реал, които се защитаваха много по-спокойно без да бъдат ангажирани от снажния норвежец. 

Проследете какво се случи минута по минута ПО-ДОЛУ!!!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканджи, Гвардиол, Родри, Де Бройне, Силва, Фодън, Грийлиш, Холанд

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Начо, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Родриго, Винисиус, Белингам

Реал Мадрид води като гост на Манчестър Сити

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

10' - Спокойно начало на срещата. Двата отбора не се хвърлят стремглаво в атака и предпочитат да разиграват и да опипват почвата.

12' - Гол за Реал Мадрид! Винисиус Жуниор намери Родриго във вратарското поле, първият му удар бе нескопосан и бе спасен от Едерсон, но при добавката бразилецът не сгреши - 0:1!

17' - Манчестър Сити моментално натисна. Бернардо Силва центрира отлично към Холанд, но ударът му с глава премина малко над вратата.

19' - Греда за Сити! Първо голов пас на Де Бройне бе пресечен от Лунин, после Холанд нацели напречната греда с глава, а при добавката Бернардо Силва не действа добре и изкара топка в аут от добра позиция. Става невероятен мач!

25' - Вини Жуниор и Дани Карвахал излязоха в ситуация двама на двама със защитници на Сити, но ударът на десния бек бе блокиран, а при добавката Феде Валверде прати топката високо над гредата.

27' - Тежък удар на Де Бройне, но Лунин изби в корнер.

32' - Грийлиш премина на парад през няколко човека, но ударът му бе блокиран от играч на Реал. Нищо не произлезе от последвалия корнер.

33' - Далечен изстрел на Де Бройне с левия крак профуча малко над напречната греда.

36' - Отново шут на Грийлиш бе избит в корнер от Рюдигер. Натискът на Сити вече стана много силен, Реал трудно изнася топката.

45' - Де Бройне центрира фамозно от корнер, топката влизаше във вратата, но Лунин успя с мъка да избие в нов ъглов удар.

ВТОРА ЧАСТ:

47' - Хубаво воле на Грийлиш, но Лунин уверено изби. Второто полувреме започва с натиск на Сити.

51' - За малко! Начо и украинският вратар на Реал Мадрид не се разбраха, защитникът чукна топката към голлинията, под натиска на Холанд, но в последния момент протегна крак и изби в корнер.

58' - "Гражданите" буквално са оградили Реал като в клетка! Всичките им полеви играчи са разположени на 30-35 метра до вратата на "белия балет" и не дават топката да бъде изнесена или разигравана. За сега Реал удържа!

69' - Времето си минава, но гол така и не пада. Двата отбора все още не са извършили нито една смяна...

70' - Пореден шут на Грийлиш, поредно спасяване на Лунин.

76' - Гол за Манчестър Сити! Логичното се случи - Жереми Докю проби отляво, отправи ниско остро центриране, Рюдигер изби неумело, право в краката на Де Бройне, който разстреля Лунин от няколко метра - 1:1!

78' - Нов далечен изстрел на Де Бройне, Лунин закачи топката с върха на пръстите и реално изби в корнер, но съдията не видя и отсъди аут. Лука Модрич пък смени Тони Кроос.

82' - Пропуснат шанс за Сити! Отново комбинация "Докю - Де Бройне", но този път белгиецът не уцели вратата от няколко метра!

90' - Ключов професионален фал на Родри срещу Браим Диас, защото офанзивният халф се откъсваше напред и щеше да се получи много опасна контраатака! Мачът върви към продължения!

90+5' - След поредният корнер топката попадна в Ерлинг Холанд на задна греда, но той не бе подготвен и я изкара в аут. Още една пропиляна възможност за Сити!

КРАЙ НА РЕДОВНОТО ВРЕМЕ!!!

ПЪРВО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

96' - Познато начало на продълженията - Сити натиска, Реал Мадрид се защитава и от време на време играе с топката. "Кралския клуб" няма нито един корнер в срещата, за сметка на цели 16 за домакините....

99' - Бернардо Силва прекрасно намери Фил Фодън на границата на малкото наказателно, но англичанинът не успя да уцели топката от чиста позиция.

105+2' - Браим Диас изведе отлично Рюдигер на първа греда, но немецът изигра положението като типичен защитник и не уцели вратата от отлична позиция. Огромен пропуск за Реал!

ВТОРО ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

110' - Умората вече е убийствена... До скоро контузеният Едер Милитао смени Дани Карвахал, който пък на свой ред получи травма.

120' - Опасни атаки и за двата отбора, но без резултат. Вървим към дузпи....

КРАЙ И НА ПРОДЪЛЖЕНИЯТА!!!

ДУЗПИ:

1:0 - Алварес вкарва

1:0 - Модрич пропуска!

1:0 - Бернардо Силва също пропуска - несериозно изпълнение!

1:1 - Белингам вкара!

1:1 - Ковачич също пропуска! Лунин прави мача на живота си!

1:2 - Лукас Васкес вкарва!

2:2 - Фоудън бележи

2:3 - Начо бележи за Реал!

3:3 - Едерсон бележи! Решаваща дузпа за Реал!

3:4 - Рюдигер бележи! Реал Мадрид е на полуфинал с Байерн!!!!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В подобен мач, особено при изравнени резултат и сили, трудно може да се говори за фаворит. Манчестър Сити обаче излиза на свой терен и пред пълните трибуни на "Етихад", които ще бъдат допълнителен стимул за тима. След грешните стъпки на Ливърпул и Арсенал във Висшата лига "гражданите" вече са първи и държат всичко в свои ръце, което от своя страна внася повече спокойствие в редиците им. Непримиримостта и фактът, че "небесносините" реализираха цели 3 попадения на "Бернабеу" дават да се разбере, че съперника им не го чака нищо лесно.

Той от своя страна ще бъде крайно мобилизиран, но и изтощен. Умората у "кралете" си пролича при гостуването на Майорка, спечелено с минималното 1:0. "Небесносините" от своя страна разбиха Лутън с 5:1. Освен това, Карло Анчелоти и възпитаниците му ще трябва да се справят без няколко ключови липси. Аут за мача са контузените Дейвид Алаба и Тибо Куртоа, както и наказаният Орлиен Чуамени. Реал обаче безброй пъти е доказвал, че това е неговият турнир и никога не трябва да бъде отписван.

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг 11 пъти. Изненадващо или не, Сити има преимущество с 4 на 3 победи и 4 равенства. Водещ голмайстор за "кралете" в дербито е Карим Бензема с 6 попадения. Французинът обаче вече не е в отбора, докато този на "гражданите" - Бернардо Силва, който се е разписвал 4 пъти срещу "лос бланкос", се очаква да стартира от първата минута.

Манчестър Сити срещу Реал Мадрид в Шампионска лига НА ЖИВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички