"Чао, Шампионска лига" - сблъсък с предизвестен край между Реал и Манчестър Сити


"Чао, Шампионска лига" - сблъсък с предизвестен край между Реал и Манчестър Сити
Снимка: GettyImages/ колаж: Sportlive.bg

13528 0

За трета поредна година Манчестър Сити и Реал Мадрид се паднаха един срещу друг в елиминациите на Шампионска лига, като във всяко едно от предишните издания на турнира победителят в двойката се оказа и победител в най-комерсиалната клубна надпревара. 

От 2016 година насам цели 5 пъти жребият отреди английският гранд да спори с "белия балет" в елиминациите, като до момента има пълен паритет между двете селекции - по 2 елиминации. Откакто Хосеп Гуардиола обаче е начело на "гражданите", за Реал изглежда непосилна задача да се справи с хегемона на Острова (изключвайки шокиращия обрат през 2022). 

Сити гази Реал в реванша от Шампионска лига

Това вещаят всички анализатори и най-вече световните букмейкъри. Реал Мадрид - 14-кратен победител в Шампионска лига, е аутсайдер за поредна година срещу свръхзвуковата селекция на Хосеп Гуардиола, като шансовете за триумф на "кралете" са оценени на едва 3.25 от българската платформа за онлайн спортни залози efbet, а в световен мащаб коефициентите варират от 3.00 до 3.30 за това Реал да продължи към полуфиналите. 

За сравнение - шансовете на Сити да се класира за полуфинал са оценени на 1.35. 

Що се отнася до самия двубой - "гражданите" са фаворит с коефициент от 1.66 за победа в редовното време на "Етихад". Ставките за "Х" и "2" са съответно 4.30 и 4.70. 

Само преди година по това време Сити прегази испанския колос с 4:0 в реванша от полуфиналната фаза и след това с лекота спечели и "Купата с големите уши". И мнозина очакват, ако не повторение на събитията от преди година, то лесен триумф за Гуардиола и компания. 

Още: Суперкомпютър предсказа кой ще спечели титлата във Висшата лига

Нов комбиниран бонус за спорт и казино в efbet

Статистиката не е на страната на Реал 

"Кралете" нямат триумф като гост на Манчестър Сити в набиращата скорост история на това съперничество. С едно-единствено равенство (0:0) през 2016 година и 3 загуби, мисията на Реал изглежда много трудна. Също така не може да не се отбележи и фактът, че "гражданите" нямат поражение у дома през този сезон. 

Това, което може да даде повече надежда на феновете на "белия балет", е, че Сити има 5 равенства, от които такива срещу Тотнъм, Ливърпул и Арсенал - големи отбори, които са открили противодействие на доминиращия футбол на Гуардиола. 

Реал Мадрид е една от любимите жертви на Гуардиола

Талисманът на Реал Мадрид няма да играе в срещата 

В двата отбора има по един футболист, с който тимовете нямат загуба през сезона, когато той е на терена - Родри за Манчестър Сити и Орелиен Чуамени за Реал Мадрид. Испанецът ще е титуляр в селекцията на Пеп, докато френският полузащитник (преквалифициран в защитник през този сезон) няма да играе заради натрупани жълти картони. През настоящия сезон, единственото поражение на Реал дойде в мач, в който Чуамени влезе от пейката (срещу Атлетико Мадрид за първенство). Отпадането от Купата на Краля срещу същия съперник също дойде, след като френският ас беше оставен извън стартовите 11. 

Чуамени е голямата липса за Реал преди реванша срещу Сити

Големият проблем, който отсъствието на Чуамени отваря пред Анчелоти, е слабата форма на Начо, който трябва да играе редом до Рюдигер срещу Сити в Англия. Вторият вариант е включването на Милитао, но той току-що се завърна в игра след дълго възстановяване от контузия в коляното и не е готов за пълни 90 минути. 

В същото време, за Сити са налични всички футболисти и Пеп ще може да изведе най-добрите си 11 футболисти за решаващия сблъсък с Реал - включително Де Бройне, Уокър и Аке, които изпуснаха мача на "Бернабеу". 

Де Бройне се натровил в хотела преди мача с Реал, в Сити треперили за масово отравяне?

Шедьовър приближи Реал Мадрид до 36-ата титла (ВИДЕО)

ВИДЕО: Джуд Белингам се срещна с двойника си преди мача с Майорка

Лудост: Английски колос започна да изплаща печалби за титла на Манчестър Сити! (СНИМКА)

Шаби Алонсо в Реал Мадрид - кога? Шеф на Байер Леверкузен даде дългоочакван отговор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички