Ерлинг Холанд отново блестя в Шампионска лига - реализира две попадения


Ерлинг Холанд отново блестя в Шампионска лига - реализира две попадения
Снимка: Guliver/GettyImages

28738 0

Борусия Дортмунд надделя с 2:1 като домакин над ПСЖ в първи мач между двата тима от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Така "жълто-черните" взимат важен аванс преди реванша, но френският шампион може да е доволен, че успя да постигне гол на чужд терен. Реваншът между двата тима е на 11-и март на "Парк де Пренс".

След като двата тима проспаха първото полувреме, втората част бе изпълнена със зрелище, а главно действащо лице бе Ерлинг Холанд. Норвежецът откри резултата, а след като Неймар го бе изравнил, съумя да реализира страхотен гол от далечна дистанция, с който реши сблъсъка в полза на своя отбор. Това бе 10-о негово попадение в турнира (останалите 8 са с екипа на Залцбург) и така той се изравни на върха при голмайсторите с Робърт Левандовски.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: 

Втората част отново започна по подобие на цялата първа - френският тим атакува, но германският контраатакува по-опасно. Само 2 минути след началото Хакими проби много добре в наказателното поле след извеждащ пас на Джан, но точно преди да намери Холанд, подаването му бе пресечено от Тиаго Силва.

При последвалия ъглов удар Борусия осъществи по перфектен начин заучено положение, но точно в заключителната фаза не бе намерено точното подаване, което да осигури шанс за завършващ удар. Секунди по-късно, пък, Холанд можеше да остане очи в очи с Навас, но бе спрян от защитата.

След тази ситуация домакините владееха топката повече. Първият шанс за парижани през второто полувреме дойде чак в 64-ата минута, когато Мбапе стреля от малък ъгъл право в Бюрки. Минута по-късно отново френският национал имаше възможност да обстрелва стража този път от малко по-добра позиция, но шутът му пак не затрудни вратаря. 

69' - 1:0. По-добрата игра през втората част за Дортмунд даде резултат и домакините поведоха в резултата. Страхотна комбинация между играчите на тима даде възможност за удар на Герейро, който рикошира и след доза късмет се оказа пред Холанд, който изпревари Навас и откри резултата с дебютното си попадение за отбора в Шампионска лига.

76' - 1:1. Килиан Мбапе проби страхотно, а Загаду се изхвърли и освободи пространство в наказателното поле за младия французин. Той напредна и видя успоредно откъсващия се Неймар, подаде му прецизно и за бразилеца не остана друго, освен да възстанови паритета.

77' - 2:1. Само минута след изравнителното попадение Борусия Дортмунд си върна преднината. Ерлинг Холанд получи топката, напредна до границата на наказателното поле, а след това разстреля Навас с изключително мощен удар. Страхотно изпълнение и второ попадение за норвежеца.

Темпото продължава да е бясно. След трите бързи гола можеше да се стигне и до 4-и, след като Неймар с по-слабия си ляв крак успя да стреля между противниковите защитници, но този път ударът му срещна страничния стълб. Късмет за домакините. В 86-ата минута, пък, Хакими можеше да увеличи преднината за своя отбор, но стреля неточно от малък ъгъл. В последните секунди на двубоя ПСЖ имаше шанс да изравни след изпълнение на ъглов удар, но изпълнението с глава мина на сантиметри от напречната греда.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Гостите от ПСЖ започнаха срещата по-активно, като в 9-ата минута Мбапе бе фаулиран на дъгата на наказателното поле, а минута по-късно Неймар застана зад топката и отправи никак не лош удар, който обаче се оплете в мрежата, но от външната страна.

Борусия Дортмунд отговори 5 минути по-късно със скоростна контраатака, дошла след изпълнение на ъглов удар за ПСЖ. Джейдън Санчо обаче не съумя да нанесе по-точен удар в заключителната фаза на нападението, стреляйки слабо по земя в аут и така възможността бе пропиляна.

Двата тима поддържат страхотно темпо, като атаките към една от двете врати не спират. В 26-ата минута се стигна до страхотен шанс за домакините на контраатака, след като отново Санчо имаше възможност да нанесе удар от наказателното поле и въпреки че бе заобиколен от противникови играчи, той съумя да отправи страхотен изстрел, който обаче бе отразен великолепно от Кейлор Навас.

ПСЖ продължава да задържа повече топката, но така и не може да измисли начин, по който да преодолее страхотната защита на "жълто-черните", които при всяка възможност и всяка отнета топка атакуват опасно. Ерлинг Холанд първо в 34-ата минута стреля мощно от наказателното поле, но не оцели вратата, а минута по-късно Санчо го намери добре, но норвежецът остана под топката, като я докосна, само за да я изкара в аут. Зад него имаше друг играч на Дортмунд, който бе на по-удобна позиция, но двамата не се разбраха.

Преди срещата:

До последно имаше въпросителни дали звездата на парижани - Неймар, ще вземе участие. Томас Тухел обаче го включи в групата и заяви, че е напълно готов за сблъсъците. Отсъстващи за домакините са за Марко Ройс и Юлиан Брант.

Борусия се промъкна в плейофите на турнира, докато ПСЖ с високо вдигната глава се разправи с Реал, Брюж и Галатасарай. Веднага след жребия за осминафиналите шансовете на Борусия бяха доста по-малки, отколкото сега. Разбира се - през декември те още не бяха купили Ерлинг Холанд, а сега той е в Дортмунд и започна да чупи рекорди. Сега "жълто-черните" са надградили. Огромна роля за това изигра възхитителният Ерлинг Холанд. Норвежецът вкара осем гола за РБ Залцбург в груповата фаза на турнира и сега е готов да подобри показателите си. След преминаването на "Сигнал Идуна Парк" Холанд вкара 9 гола и направи 1 асистенция в шест мача.

До последно имаше въпросителни дали звездата на ПСЖ - Неймар, ще вземе участие. Томас Тухел обаче го включи в групата и заяви, че е напълно готов за сблъсъците. Отсъстващи за домакините са Марко Ройс и Юлиан Брант. Борусия се промъкна в плейофите на турнира, докато ПСЖ с високо вдигната глава се разправи с Реал, Брюж и Галатасарай. Веднага след жребия за осминафиналите шансовете на Борусия бяха доста по-малки, отколкото сега.

Разбира се - през декември те още не бяха купили Ерлинг Холанд, а сега той е в Дортмунд и започна да чупи рекорди. Сега "жълто-черните" са надградили. Огромна роля за това изигра възхитителният Ерлинг Холанд. Норвежецът вкара осем гола за РБ Залцбург в груповата фаза на турнира и сега е готов да подобри показателите си. След преминаването на "Сигнал Идуна Парк" Холанд вкара 9 гола и направи 1 асистенция в шест мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички