Ерлинг Холанд разкри кой нападател го вдъхновява


Ерлинг Холанд разкри кой нападател го вдъхновява
Снимка: Getty Images/Gulliver

2349 0

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд призна кой го вдъхновява за невероятното му представяне през настоящия сезон - първо за РБ Залцбург, а сега и с екипа на Борусия (Дортмунд).

"Винаги съм си казвал, че мечтая да стана един от най-добрите играчи в света и да стана професионален футболист. Казвал съм си го цял живот и знаех, разбрах, че съм добър. Но това е дълъг път. Когато получих първия си професионален договор в Брюн, помислих, че това е добър резултат. Но това беше нищо в сравнение с другите", заяви норвежецът.

"В Залцбург започнах да вкарвам много голове. Но трябва да гледаме реално на нещата. да вземем Мбапе - той бележи, чупи рекорди във френското първенство. Гледаш го и разбираш, че винаги можеш да достигнеш по-високо ниво във футбола", допълни Холанд.

19-годишният норвежец стана единственият играч в историята на Бундеслигата, който успява да наниже 8 гола в първите си пет срещи в първенството. Младокът премина в Борусия от Ред Бул Залцбург на 1 януари за 20 млн. евро. Неговият контракт с Дортмунд е до 30 юни 2024 г. А защо младата звезда предпочете немския тим пред Манчестър Юнайтед вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички