Опитът си каза думата: Байерн Мюнхен отстрани Арсенал, без да блести, и е на полуфинал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Опитът си каза думата: Байерн Мюнхен отстрани Арсенал, без да блести, и е на полуфинал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2017 0

Байерн Мюнхен постигна минимална победа с 1:0 над Арсенал във втората полуфинална среща от Шампионска лига. В герой за баварците се превърна Джошуа Кимих, а с общ резултат от двата мача 3:2 - възпитаниците на Томас Тухел продължават напред към полуфиналната фаза на надпреварата.

Спокойно може да се каже, че първата част на "Алианц Арена" бе скучна. Двата тима се надиграваха тактически, без да рискуват. През второто полувреме обаче Байерн вдигна темпото и първо гредата на два пъти спаси Арсенал. След това обаче поетият риск от домакините си каза думата. В 61-ата минута топката бе центрирана към връхлитащия Кимих, който с глава от наказателното поле разпечата вратата на Рая за 1:0.

Арсенал записва много "черен рекорд" в Шампионска лига. "Топчиите" са с цели 8 поражения от Байерн Мюнхен - никой отбор не е побеждавал повече лондончани в най-комерсиалния европейски турнир.

Байерн Мюнхен пък продължава да мечтае. Баварците са на полуфинал за първи път от сезон 2019/20 насам, като ще спорят за място на финала срещу Реал Мадрид или Манчестър Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн Мюнхен бе по-активният тим в началото. Лерой Сане направи пробив по дясното крило и комбинира с Джошуа Кимих, който центрира за Хари Кейн, чийто удар от воле премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от давид Рая в 3-ата минута. Първият удар към вратата на Байерн дойде в 8', след като Габриел Мартинели стреля от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта.

Последваха минути на предпазлива игра, без да се стига до положения пред някоя от двете врати. Рафаел Герейро проби през средата и отклони вляво за Нусаир Мазрауи, който си заложи топката за удар и стреля, но Бен Уайт се хвърли на шпагат и блокира изстрела в 23-ата минута. Джамал Мусиала опита удар от далечна дистанция само минута по-късно, но Давид Рая успя да отрази.

До почивката не се стигна до нищо интересно. Двата тима изглеждаха така, сякаш не искаха да рискуват. Арсенал контролираше топката, докато момчетата на Томас Тухел сякаш чакаха своя шанс на контраатака.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ударно за домакините. Още в 47-ата минута Горецка центрира топката в наказателното поле на Байерн, където Лаймер игра с глава и разтресе гредата. 

Логичното се случи и в 64-ата минута Байерн успя да открие резултата. Баварците натиснаха и центриране от фланга попадна точно на главата на връхлитащия Джошуа Кимих, който от непосредствена близост разпечата вратата на Давид Рая и откри резултата на "Алианц Арена".

Последваха силни минути за Арсенал. Момчетата на Микел Артета се опитаха всячески да пробият отбраната на баварците, но така и не им се получаваше. В 80-ата минута Деклан Райс успя да изведе резервата Габриел Жезус един на един срещу Нойер, но бразилецът стреля неточно, като бе и в положение на засада. В последната минута от редовното време Байерн осъществи контраатака, която обаче завърши с много слаб удар на Мусиала.

Стартови състави

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Дайър, Де Лихт, Мазрауи, Лаймер, Горецка, Сане, Мусиала, Герейро, Кейн

Арсенал: Рая, Томиясу, Салиба, Габриел, Уайт, Райс, Жоржиньо, Йодегор, Мартинели, Хаверц, Сака

Преди мача

Отборите не успяха да вземат преднина след двубоя в Лондон преди седмица (2:2), но останаха съмнения заради спорни положения в края.

Изминалият уикенд беше тежък и за двата клуба - Арсенал получи тежък шамар от Астън Вила по шампионските амбиции (0:2), а баварците загубиха титлата, макар и да победиха у дома Кьолн с 2:0.

Последните две визити за Арсенал в Мюнхен завършват при 1:5, а лондончани за последно печелят като гост с 2:0 през пролетта на 2013 г.

Днес на разположение за Тухел не са Бое, Бухман, Гнабри, Дейвис, Коман, Марушич и Сар, докато Тимбер е аут за "топчиите", а за Йодегор ще се решава в последния момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички