Суперкомпютър предсказа кой ще спечели титлата във Висшата лига


Суперкомпютър предсказа кой ще спечели титлата във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

2073 0

Сезон 2023/24 във Висшата лига със сигурност приковава вниманието. Особено след ожесточената битка между три отбора, борещи се за титлата. Това са Манчестър Сити, Арсенал и Ливърпул. И трите тима са в тънка разлика от 2 точки, като лондончани и мърсисайдци са с еднакъв брой, но "топчиите" с по-добра голова разлика на второ място. 

Кой ще стане шампион на Англия?

Разрвъзка тепърва ще има, но след последните резултати през изминалия кръг в Англия, като че ли малко вече накланят везните към още една титла посока Манчестър. Ливърпул допусна шокираща загуба от Кристъл Палас на митичния "Анфилд" с 0:1, докато Арсенал беше изненадан от Астън Вила с 0:2 на "Емирейтс".

Въпреки това на Острова има един суперкомпютър, който предсказва бъдещия шампион и шансовете за това да се случи. След успеха на Сити над Лутън с 5:1 и издънките на конкурентите, машината дава 70.1% възможност на хората на Хосеп Гуардиола за триумф, докато за Арсенал шансовете са 30.3%, а Ливърпул с най-малко 18.3%.

До края на кампанията трите отбора имат по още 6 кръга да изиграят и борбата е все по-жива. Дали Манчестър Сити ще грабне четвърта поредна титла, дали Арсенал ще сложи край на серия без златни медали вече точно две деситилетия или Ливърпул ще триумфира за втори път в рамките на 4 години, тепърва ще разберем.

В предстоящите си мачове "гражданите" гостуват на Брайтън, докато "топчиите" приемат Челси в лондонското дерби, като такова ще има и на Мърсисайд, където Ливърпул гостува на Евертън.

Още: Чудото е факт! Ялов Ливърпул се сгромоляса у дома срещу Кристъл Палас! (ВИДЕО)

Още: Арсенал загуби от Астън Вила и Манчестър Сити е фаворит за шампион на Висшата лига (ВИДЕО)

Манчестър Сити подложи Лутън на обстрел и се качи на върха след разгром (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички