Ръководството на Виляреал роптае срещу съдийството в реванша


Ръководството на Виляреал роптае срещу съдийството в реванша
Снимка: Getty Images

1169 0

Президентът на Виляреал - Фернандо Ройг се оплака срещу решението на рефера - Дани Макели да не даде дузпа на "жълтата подводница" в полуфиналната им загуба от Ливърпул в Шампионската лига.

Испанската страна се стремеше да преодолее дефицита от два гола в първия мач и успя да постигне равенството до полувремето. Преднината им с 2:0 можеше да бъде по-голяма, ако Джовани Ло Селсо беше получил дузпа след сблъсък с Алисон. Плеймейкърът беше съсечен от вратаря на Ливърпул, но съдията прецени, че бразилецът е играл с топката.

" Това беше скандална дузпа. Реферът няма ниво, за да ръководи този мач. Струва ми се скандална дузпа за Ло Селсо, не виждам никаква възможна интерпретация. Това не служи като оправдание, защото там бяха по-добри и можеха да спечелят повече, но този арбитраж няма ниво за такова време. Имаше много малки действия, които отидоха в тяхна полза. Имаше три фаула на границата на наказателното поле през първото полувреме, сетът е много важен и не можехме да го имаме. Силите ни се провалиха и щеше да е добре за нас. За мен е гордост, че отборът стигна до тук, но арбитражът беше много зле." , коментира Ройг пред Marca след края на мача.

Макели отказа да провери монитора на VAR на фона на огромни протести на играчите на домакините. Въпреки гнева на шефа на Виляреал Унай Емери отказа да обвини рефера, вместо това похвали опонентите си, като същевременно поздрави играчите си за усилията им в полуфиналите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички