Роналдо - Меси 2:0, Ювентус разби Барселона и спечели групата в Шампионска лига


Роналдо - Меси 2:0, Ювентус разби Барселона и спечели групата в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

12935 0

Ювентус победи категорично с 3:0 Барселона на "Камп Ноу" в последен мач за двата тима от груповата фаза на Шампионска лига. По този начин "бианконерите" изненадващо успяха да си завоюват първото място в групата, след като имаха нужда от успех с разлика, за да го сторят. Така, поне хипотетично, те трябва да очакват по-лесен жребий от днешния си съперник за осминафиналите.

В голямото завръщане на великото съперничество между Кристиано Роналдо и Лионел Меси португалецът определено ще бъде много по-доволният, след като вкара два от головете. Той бе точен след две дузпи. Меси игра по-често с топката и опитваше изстрел от всякакви позиции, но просто не бе неговият ден, а и опитният Джанлуиджи Буфон се справи отлично.

Това е първа загуба за Роналд Куман като треньор на Барселона, след като отборът имаше само победи през кампанията в турнира. Жребият за осминафиналите в Шампионска лига ще се състои в понеделник, 14 декември.

В другия двубой от тази група Динамо Киев спечели с минималното 1:0 срещу Ференцварош и по този начин изпревари с 3 точки съперника си и ще продължи към елиминационната фаза във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

ГЛЕДАЙТЕ ЗРЕЛИЩЕТО ДЖОШУА - ПУЛЕВ В DAZN

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Дест, Араухо, Гризман, Пянич, Меси, Ленгле, Педри, Тринкао, Алба, Де Йонг

Ювентус: Буфон, Де Лихт, Артур, Роналдо, Рамзи, Мората, Алекс Сандро, Данило, Маккени, Куадрадо, Бонучи

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с натиск на Барселона и пореден изстрел на Меси, който бе отразен от Буфон. Последва феноменална намеса на Тер Щеген срещу Рамзи. В ситуацията обаче Ленгле игра с ръка в наказателното си поле и принуди главния съдия да отсъди втора дузпа в полза на Ювентус. С изпълнението отново се нае Кристиано Роналдо. Той застана зад топката и отново изпрати Тер Щеген в погрешния ъгъл. 52' - 0:3!

В 58-ата минута Барселона получи правото да изпълни пряк свободен удар от удобна за центриране позиция. Меси подаде, а Гризман отправи слаб балонен удар, който прехвърли Буфон и кацна върху напречната греда, за да излезе в аут.

Каталунците засилиха натиска си и създадоха още добри положение, а в центъра на всичко по-интересно бе, разбира се, Лионел Меси. Той отправи още един удар в 64-ата минута, като този беше най-близо до гола, но Буфон отново отрази.

10-ина минути по-късно главният съдия даде дузпа в полза и на Барселона след нарушение на Де Лихт срещу Гризман. Оказа се обаче, че французинът е бил в засада. Малко след това Ювентус вкара 4-и гол след разбъркване в наказателното поле на каталунците, когато Роналдо изпрати топката в тялото на Бонучи и тя влезе в мрежата. В случая обаче отново имаше засада и попадението не бе зачетено.

До края на двубоя футболистите на Роналд Куман контролираха изцяло събитията, а Меси не спираше да стреля от всяка удобна позиция, но Джанлуиджи Буфон продължаваше да го отказва. В крайна сметка повече голове не паднаха, а Юве изпревари Барселона в класирането след разгромната победа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута се стигна до първия точен удар в двубоя, а той бе дело на Кристиано Роналдо. Португалецът получи топка на границата на наказателното поле, но бързо бе затворен от няколко противникови футболисти. Все пак той успя да стреля, но ударът му не затрудни изобщо Тер Щеген.

В 12-ата минута Роналдо проби в наказателното поле, а Араухо използва ръцете си и събори португалеца. Контактът не бе огромен, но главният съдия реши да отсъди дузпа. В случая лоша шега на младока изигра липсата на опит, тъй като можеше спокойно да затвори съперника с рамо. Кристиано се нае с изпълнението и с удар в средата на вратаря не сбърка, за да изведе своя отбор напред. 13' - 0:1! Това е първи гол на Роналдо срещу Барселона в Шампионска лига.

20' - 0:2! Куадрадо получи топката отдясно по нападението и осигури меко центриране за своите съотборници. Маккени бе оставен напълно непокрит и с атрактивен удар от непосредствена дистанция удвои аванса за своя отбор.

Минутка по-късно най-сетне и Лионел Меси показа част от магията си. Аржентинецът напредна с топката и опита удар по земя от около 20-25 метра. Изстрелът му бе точен, но Буфон успя да се намеси добре и да избие в ъглов удар.

В 36-ата минута Меси имаше далеч по-добра възможност в сравнение с миналата. Той получи подаване в наказателното поле и навлизайки на скорост, стреля, а топката леко се отклони, което затрудни Буфон, който първоначално изпусна топката, но след това я улови.

Барселона постепенно се съвзе и освен положенията на Меси създаде още няколко нелоши ситуации, при които обаче липсваше завършващият удар. Контраатаките на Ювентус обаче изглеждаха опасни и скоростни. В края на полувремето отново Меси стреля, но едновременно с това халфа на "бианконерите" Маккени бе на неговия гръб и посегна с ръка, но контактът бе съвсем незначителен и съдията подмина ситуацията. Това бе и последната по-интересна ситуация за първата част.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона спечели първия епизод от това съперничество в групите преди няколко седмици след успех с 2:0 в Италия. Тогава обаче "бианконерите" бяха без своята голяма звезда Кристиано Роналдо, а всички знаем, че Шампионска лига е неговият турнир.

"Старата госпожа" ще се нуждае от успех с над 2 гола разлика, за да завърши на първото място и да има възможността за хипотетично по-лесни съперници на осминафиналите. При всякакъв друг резултат каталунците със сигурност ще спечелят групата.

Сякаш обаче дори и първенецът в групата остава на заден план на фона на могъщото легендарно съперничество между двамата велики в съвременния футбол - Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които не са се срещали от 2018 година насам, когато португалецът напусна Реал Мадрид и се насочи към Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички