Не само за първото място, Барселона играе и за доста пари срещу Ювентус


Не само за първото място, Барселона играе и за доста пари срещу Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1156 0

Завършването на първо място в групата в групата си в Шампионска лига е по-скоро задължение, отколкото цел на Барселона, не само поради спортните причини, но и поради икономическите. Финансовата криза в Барселона беше ускорена поради пандемията COVID-19, но ако спечелят сблъсъка срещу Ювентус във вторник вечерта, ще спечелят никак не скромните 25,7 милиона евро от турнира,

Не само, че Барселона ще прибере печалбите си за класиране в елиминационните етапи на Шампионска лига, но също така ще спечели още 15,25 милиона евро за лидерското място, като общите им печалби ще достигнат 40,95 милиона евро, цифра, която ще помогне за намаляване на напрежението. Крайната сума, която ще бъде спечелена от Барселона, зависи от техния сблъсък с "бианконерите", като победа в групова фаза ти дава по 2,7 милиона евро.

Каталунците вече имат пет победи в състезанието, което означава, че са си осигурили 13,5 милиона евро, но се стреми да осигури максимално голяма сума. Каталунският гранд трябваше да направи корекции на заплатите с играчите и персонала поради пандемията на коронавируса и едва миналата седмица Карлес Тускетс, председател на управителния съвет на Барселона, заяви, че продажбата на Лионел Меси би имала икономически смисъл за клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички