Робиньо, Адебайор, Данило: 7-те играчи по трансферната ос Реал Мадрид - Манчестър Сити


Робиньо, Адебайор, Данило: 7-те играчи по трансферната ос Реал Мадрид - Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

3571 0

С голямото развитие, което Манчестър Сити претърпя с напредването на този век, в Шампионска лига се оформи ново любопитно съперничество. То е между "гражданите", които са според мнозина най-силният отбор в света в последните години, както и между 14-кратния европейски клубен шампион Реал Мадрид.

Трансферите между Реал Мадрид и Манчестър Сити

В този материал обаче ще разгледаме не последните им сблъсъци, които се понатрупаха в последните години, а футболистите, които след единия клуб са продължавали кариерата си в другия. Те са седем на брой и всички са през този век.

Първи подобен ход предприема Стив Макманамън, който през август 2003 година със свободен трансфер заменя Реал Мадрид с Манчестър Сити. Следващата сделка е и най-скъпата между двата клуба, след като се осъществява звездният трансфер на Робиньо.

Това е и една от първите по-сериозни сделки, откакто Сити доби такава финансова мощ. Тогава за бразилеца са платени 43 милиона евро (2008 година - септември месец).

През зимния трансферен прозорец на сезон 2010/11 Емануел Адебайор отива да играе под наем на "Сантяго Бернабеу" до края на кампанията. За услугите му "гражданите" получават четири милиона евро.

В следващите два сезона следват по-малко известни трансфери на юноши на Реал по посока Манчестър. Първо това прави Хосе Посо (2,80 милиона евро), а година след това и брат му Икер Посо (не е ясна трансферна сума).

След пауза от пет години идва ред и на втората най-скъпа сделка между двата клуба. И отново Реал продава на Сити, след като "гражданите" се разделят с 30 милиона евро, за да привлекат Данило.

През зимния трансферен прозорец на сезон 2018/19 е последната сделка на пазара между двата клуба. Тогава Реал за първи път осъществява постоянен трансфер от "гражданите", привличайки Брахим Диас за 17 милиона евро.

Сега двата тима се изправят един срещу друг в първия полуфинален дуел на "Сантяго Бернабеу". Мачът започва в 22:00 часа българско време, като ще можете да следите 1/2-финала от Шампионска лига Реал Мадрид - Манчестър Сити НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички