Победителят в Шампионска лига е ясен още преди старта на полуфиналите!


Победителят в Шампионска лига е ясен още преди старта на полуфиналите!
Снимка: GettyImages

30270 0

През сезон 2022/23 Шампионска лига изглежда по-предвидима и много по-малко драматична спрямо предходния сезон. Във фазата на осминафиналите единственият "фаворит", който отпадна, беше Тотнъм (от Милан). На четвъртфиналите пък отново "росонерите" бяха единственият отбор в ролята на "аутсайдер", който се класира за полуфиналите (побеждавайки Наполи). 

Ако следваме пътя на логиката на тазгодишното издание на ШЛ, то победителят изглежда предрешен. Защото има един огромен фаворит в турнира, за който всички платформи за онлайн спортни залози поставят изключително висок шанс да вземе трофея. 

Манчестър Сити ще спечели Шампионска лига

Отборът на Хосеп Гуардиола е фаворит №1 в турнира за пореден път в последните години. "Гражданите" изглеждат и на хартия, и на практика, изглеждат като най-добрия отбор, играещ най-добрия футбол. 

Коефициентът, който Sesame.bg дава за триумф на Сити в Шампионска лига, е 1.68, което представлява ниска ставка на този етап в турнира, когато (по принцип) силите (би трябвало да) са изравнени. 

И през миналия сезон Реал Мадрид се изправи на пътя на "гражданите" на полуфиналите и до 90' изглеждаше, че английският гранд е сигурен финалист. Тогава обаче два гола на Родриго пратиха мача в продължения, а Бензема прати Реал на финала. Преди старта на 90' в мача Мадрид имаше под 1% шанс да се класира напред. 

Реал се нуждае от ново "чудо", ако иска да отстрани Манчестър Сити

Ситуацията сега е различна, като има две големи разлики, които накланят везните на букмейкъри и специалисти. Първата е Ерлинг Холанд, който значително подобри клиничността на Сити пред гола. Втората е, че този път реваншът е на "Етихад", което лишава Реал от предимството да знае от какво се нуждае у дома, за да стигне до финала. Дали обаче са достатъчни тези фактори за Сити да "счупи каръка" в ШЛ - предстои да разберем. 

Според всички, победителят в сблъсъка Реал - Манчестър Сити ще спечели Шампионска лига. И коефициентите сочат, че големият фаворит са "гражданите". 

Кой ще е тазгодишният голмайстор в Шампионска лига? 

През сезон 2021/22 Карим Бензема записа вълшебна кампания в елиминациите на турнира и се поздрави с голмайсторския приз. Той отново е във вихъра си, вкарвайки 4 гола срещу Челси и Ливърпул, но голмайстор №1 в турнира в момента е Ерлинг Холанд и това изглежда няма да се промени. 

Ерлинг Холанд - голмайстор №1 и във Висшата лига, и в Шампионска лига

Той има 12 гола, а коефициентът на Sesame.bg той да остане начело на списъка е 1.01! Причината за това е, че той има 6 гола повече от най-близкия си преследвач - Винисиус Жуниор. Салах (8 гола) и Мбапе (7 гола) вече не са част от турнира, а играчите, които потенциално могат да се доближат до норвежеца в турнира, са Родриго (5 гола), Жиру (5 гола) и Бензема (4 гола). Ако не стане някакво чудо, авансът на Холанд е (почти) невъзможен за преодоляване. 

Милан отново е аутсайдер в елиминациите 

Единственият отбор, поднесъл изненада в два поредни елиминационни кръга - Милан, отново влиза в ролята на "аутсайдер" в полуфиналите. "Росонерите" са с коефициент от 2.36 да се класират за финала, а градският опонент Интер е със ставка 1.52. В сряда вечер ще имаме отговор на въпроса възможно ли селекцията на Стефано Пиоли да поднесе още една потенциална изненада, въпреки че в дербито Милан - Интер трудно може да има фаворит, особено на този етап от сезона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички