Бивша звезда на Реал Мадрид обясни защо Сити има предимство, макар и минимално


Бивша звезда на Реал Мадрид обясни защо Сити има предимство, макар и минимално
Снимка: Getty Images

1851 0

Клод Макелеле даде мнение за предстоящия първи полуфинален сблъсък между Реал Мадрид и Манчестър Сити в Шампионска лига във вторник вечер.  Настоящият носител на най-големия европейски клубен турнир, Реал Мадрид, се надява да спечели рекордната 15-та титла в Шампионска лига. Първо обаче ще трябва да преодолее трудното препятствие и да победи Манчестър Сити, който е в топ форма.

Минимално предимство за Сити пред Реал Мадрид

Макелеле, който направи над 100 мача за Реал Мадрид по време на тригодишния си престой, пресметна шансовете на двата тима. Той вярва, че това ще бъде труден двубой, в който "гражданите" имат предимство.

"Двубоят? За мен Реал Мадрид е най-великият отбор. Манчестър Сити обаче разбра как се играе в Шампионска лига, трябва да страдат в мачовете. Сити има добри шансове, но аз все още съм фен на Реал Мадрид“, каза треньорът на младежите на Челси.

"Мадрид е различен, защото знаят какво трябва да правят в това състезание. Те са свикнали да играят две състезания по различни начини. Бих казал, че Сити вече е по-зрял. Те са изградили отбранителна единица, но в същото време атакуват. Доведоха и Холанд, който е смъртоносен играч в наказателното поле. Те имат малко предимство, 51 процента за тях". Това ще бъде вторият път в два сезона, в който двата отбора се пресичат на полуфинал, като Реал Мадрид сътвори един от най-великите обрати миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички