Рияд Марез не спира да пише история със Сити: Мароканецът се нареди до футболни величия


Рияд Марез не спира да пише история със Сити: Мароканецът се нареди до футболни величия
Снимка: Guliver/GettyImages

5462 0

Звездата на Манчестър Сити - Рияд Марез, вкара единствения гол за "гражданите" при равенството 1:1 с РБ Лайпциг в първата осминафинална среща между двата тима в Шампионска лига.

Марез и попадението му за историята

С важния си гол срещу германския гигант Рияд Марез се превърна в петия африкански футболист, който отбелязва 20 гола в Шампионската лига.

По този начин Марез се нарежда след световни величия като Мохамед Салах (44), Дидие Дрогба (44), Самуел Ето'о (30) и Садио Мане (27) - африканските футболисти с най-много голове в турнира на богатите.

Мароканецът акостира на "Етихад" през 2018 година от Лестър, след като стана ясно, че Пеп Гуардиола е фен на неговия стил на игра. Марез бързо намери място сред титулярните 11 и до ден-днешен представлява заплаха за противниковите защити, които продължават да нямат отговор на въпроса "Как се спира Марез?".

С акостирането на Марез на "Етихад" заваляха и трофеите. Мароканецът помогна много за успехите на Сити във Висшата лига през сезон 2018/19, 2020/21 и 2021/22. Той спечели и ФА Къп през 2019, както и Купата на Лигата през 2019, 2020 и 2021 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Решението на Пеп Гуардиола, което коства мача на Сити срещу РБ Лайпциг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички