Решено: Германия няма да допусне Ливърпул за мача с РБ Лайпциг в Шампионска лига


Решено: Германия няма да допусне Ливърпул за мача с РБ Лайпциг в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1218 0

Ливърпул няма да играе срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига в Германия този месец поради ограниченията, свързани с коронавируса. "Червените“ бяха изтеглени срещу тима от Бундеслигата в осминафиналната фаза, като първият двубой бе насрочен за 16 февруари в Лайпциг. Въпреки това, Германия забрани влизане в страната на всеки, пострадал от новия щам на вируса, до най-рано 17 февруари.

От страната заявиха, че изключения могат да се правят единствено за германски граждани. Имаше надежда, че професионалният спорт ще бъде сред изключенията, но германското правителство излезе с изявление, че Ливърпул няма да бъде допуснат до страната.

"Ограничението, което бе прието от германското правителство миналия петък, осигурява само някои изключения, които не включват професионални спортисти. Федералната полиция информира РБ Лайпциг днес, че въпросният случай с мача в Шампионска лига не спада към тези изключения“, се казва в становището на германското правителство.

Сред опциите за провеждане на сблъсъка е разменено домакинство, като първият мач се играе на "Анфийлд", а реваншът на 10 март в Лайпциг. УЕФА промени правилата си с цел да позволи подобни размени, но до такъв сценарий ще се стигне само при споразумение между двата клуба и местните асоциации. Други варианти са Лайпциг да предаде домакинството си и да играе на неутрален стадион или победителят да бъде решен в една среща. Неотдавна стана ясно, че пандемията може да доведе до постоянни промени във формата на Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички