Барселона срещу ПСЖ: Войната започна, а ябълката на раздора е Лионел Меси


Барселона срещу ПСЖ: Войната започна, а ябълката на раздора е Лионел Меси
Снимка: Guliver/GettyImages

5909 0

Все още има две седмици до началото на осминафиналния дуел Барселона срещу ПСЖ, но напрежението между двата клуба е на връхната си точка от трансфера на Неймар насам. Войната вече започна и се води далеч от зеления килим, като битките се пренесоха на високо равнище и в момента заемат челно място в световните медии. Стига се до там, че дори Роналд Куман отдели време, за да порицае поведението на ПСЖ, обвинявайки клуба в целенасочени атаки и демонстрация на неуважение към Барселона. А голямата причина е звездата на "блаугра" Лионел Меси. 

Поканата на ПСЖ към Меси 

Всичко започна с желанието на ПСЖ да привлече Лионел Меси. Откакто стана ясно, че аржентинецът не е щастлив в Барселона през лятото на 2020, парижани правят всичко по силите си, за да го убедят да се присъедини към тима от "Парк де Пренс". Пръв на хоризонта излезе Неймар, който публично обяви, че иска отново да играе с Меси, но в ПСЖ. НАскоро пък самият Почетино заяви, че "играчи като Меси винаги са в радара на нашия клуб" и, че би било "удоволствие да водя такъв играч". 

Медиите в страната също наливат масло в огъня, като "Le Parisien" информира, че Почетино е поставил Меси под №1 в списъка си за летни трансфери. Спортният директор на клуба - Леонардо, неколкократно каза, че клубът следи ситуацията около Меси, а последната капка в морето бе дело на Ди Мария. Бившият ас на Реал Мадрид заяви, че има огромен шанс Меси да заиграе в ПСЖ. 

Както е известно, Барселона още е без президент, което оставя Куман като човека, който трябва да се грижи за интересите на клуба. Освен него обаче и кандидатът за ръководител на каталунците - Жоан Лапорта, който също обвини френския клуб в липса на уважение. 

Барселона - ПСЖ: Съперничество с история 

Това далеч не е първият залп между двата отбора, като съперничеството им се простира не само на футболния терен, но и от бизнес гледна точка. На терена най-паметният дуел беше в Шампионска лига, когато ПСЖ спечели с 4:0 двубой от осминафиналите между двата отбор, само за да загуби реванша с 6:1 в един от най-великите обрати в историята. 

Също толкова легендарни са и битките на клубовете извън терена. ПСЖ обвини Барселона за надутата цена, която се наложи да плати за Марко Верати, докато парижани скъсаха всички връзки с шефовете на "Камп Ноу", когато активираха клаузата на Неймар за разтрогване на договора за 222 милиона евро - най-скъпият трансфер в историята

Сега войната продължава - както около бъдещето на Лионел Меси, така и на футболния терен след само 2 седмици. 

Автор: По материал на вестник "Marca" 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички