Съставът на Манчестър Сити струва два пъти по-скъпо от този на Интер


Съставът на Манчестър Сити струва два пъти по-скъпо от този на Интер
Снимка: Getty Images

2772 0

Манчестър Сити постигна впечатляваща победа над Реал Мадрид, която ги  отведе до финала на Шампионска лига. Там ще се изправят срещу отбор на Интер, който струва наполовина по-малко от техния.

Грандът от Висшата лига, с подкрепата на Абу Даби, са на път да спечелят първия требъл в своята история и едва втория в историята на английския футбол. Отборът на Пеп Гуардиола е на крачка от спечелването на третата си поредна титла в лигата и ще се изправи срещу съперника си Манчестър Юнайтед на финала за ФА Къп.

Огромната разлика в двата състава, които ще се борят за Шампионска лига

Интер, от друга страна, се бори да покаже постоянство в Серия А този сезон, но успя да се възстанови в последните етапи на тази кампания. Това  им позволи да се издигнат до първите четири места и да стигнат до финала на Купата на Италия, където ще играят срещу Фиорентина. Голямата изненада обаче е невероятният им път в Шампионска лига.

Отборът на Манчестър Сити има обща пазарна стойност от 1,05 милиарда евро, като звезди като Ерлинг Холанд и Фил Фодън струват съответно около 170 милиона и 110 милиона евро.

За сравнение, приблизителната обща пазарна стойност на отбора на Интер е само 534 милиона евро, като най-ценните им играчи са Лаутаро Мартинес с 80 милиона евро и Николо Барела със 70 милиона евро. Въпреки че е технически невъзможно наистина да се определи пазарната стойност на конкретен играч в съвременния футболен пейзаж, има очевидна пропаст в качеството и разходите между двата отбора. Класирането на Интер на финала помогна да италианския футбол, който е в изключителен подем и е 3 от 3 във финалите в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички