Реал Мадрид е изпадал в Шампионска лига само веднъж, когато печели първия мач като гост


Реал Мадрид е изпадал в Шампионска лига само веднъж, когато печели първия мач като гост
Снимка: Getty Images

1592 0

Най-титулуваният европейски клуб Реал Мадрид ще посрещне Ливърпул тази вечер на "Сантяго Бернабеу" във втория мач помежду им от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Мадридчани имат огромна преднина от 3 гола, след като сразиха противника си на "Анфийлд" с 5:2.

Реал Мадрид е несломим, след като си вземе първия мач в ШЛ

Мнозина вярват, че Ливърпул идва в Мадрид "осакатен" и с невъзможна мисия да навакса пасив от три гола. "Червените" обаче имат още по-голям проблем, а именно как да разрушат една ужасна традиция, от която Реал черпи адски много.

Статистиците разкриха, че само веднъж в 27 двубоя в най-елитната надпревара - Реал Мадрид, е успял да изпадне след победа в първия мач далеч от дома. В 26 мача испанският гранд е излизал като победител, а първият и последен път, когато тимът бе изненадан бе през 2019 година.

Изключението...

През сезон 2018/19 Аякс беше победен с 1:2 в Амстердам и на тимът му се наложи да стига до обрат на "Бернабеу". Нидерландците обаче спечелиха с 4:1 в крепостта на мадридчани, шокирайки всички с младите си футболисти тогава като Дони ван де Беек, Матайс Де Лихт и Френки Де Йонг и разбира се със своя треньор - Ерик тен Хаг.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как ще изглежда съставът на Реал Мадрид срещу Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички