Козът на Реал Мадрид и проблемът на Ливърпул: "Тайната" се крие в Анчелоти и в Клоп


Козът на Реал Мадрид и проблемът на Ливърпул: "Тайната" се крие в Анчелоти и в Клоп
Снимка: GettyImages

1374 0

Английският гранд Ливърпул ще има много трудна задача в Шампионска лига срещу 13-кратния носител на трофея Реал Мадрид. "Кралския клуб" спечели първата среща с 5:2, а сега мърсисайдци ще трябва да сътворят чудо, за да продължат напред.

Още повече, че в последните години Реал Мадрид меко казано доминира над мърсисайдци в надпреварата. На два пъти Юрген Клоп губи финали срещу мадридчани, а освен това веднъж бе отстранен на четвъртфиналите.

Предвид този факт, едва ли е изненада за някого, че Клоп не е особено успешен срещу Реал. Това важи за цялостната му кариера, а не само по време на престоя на "Анфийлд". От другата страна Карло Анчелоти може да се похвали с далеч по-добри резултати срещу Ливърпул.

Германецът има общо 11 сблъсъка с испанския колос. От тях е спечелил едва 3, загубил е цели 6, а два пъти е завършил наравно. Припомняме, че той се среща с Реал и по време на престоя си в Борусия Дортмунд.

Карло Анчелоти пък е излизал повече пъти срещу Ливърпул, което е нормално и предвид престоя му начело и на Челси, и на Евертън. Италианският специалист има 18 мача срещу мърсисайдци. От тях е спечелил над половината - 10, като е загубил 5. Останалите 3 срещи са завършили наравно.

А как изглежда статистиката, когато двама от най-големите треньори в историята се изправят един срещу друг? Вижте преките сблъсъци между Анчелоти и Клоп преди реванша в Шампионска лига Реал Мадрид - Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички