Как ще изглежда съставът на Реал Мадрид срещу Ливърпул? Карло Анчелоти има една голяма дилема


Как ще изглежда съставът на Реал Мадрид срещу Ливърпул? Карло Анчелоти има една голяма дилема
Снимка: Getty Images

2027 0

В сряда вечер Реал Мадрид приема у дома отбора на Ливърпул, за да завърши започнатото от първия 1/8-финал в Шампионска лига, когато победи с 5:2 на "Анфийлд". "Белия балет" изостава сериозно от Барселона в Ла Лига и със сигурност ще иска да осигури любимия си трофей от Европа.

Камавинга или Чуамени е голямата дилема пред Анчелоти

Големият въпрос, който се върти около стартовите 11 на Карло Анчелоти за двубоя срещу Ливърпул, е: кой ще е третият полузащитник - Камавинга или Чуамени? Тази главоблъсканица за наставника също не е нещо ново, тъй като двамата французи се борят за една и съща позиция от завръщането си от Световното първенство.

Камавинга, докато Чуамени беше контузен, блесна за кратък момент на тази позиция, а Анчелоти побърза да не се вълнува твърде много: "Вярно е, че той прави някои очевидни грешки от време на време, но в крайна сметка той играе толкова добре че ги забравяш много бързо".

Въпреки това, Чуамени е този, който има по-голям шанс да направи финалния удар в надпреварата за поста. Карлето е наясно, че напрежението, което ще съпътства двубоя може да се окаже не особено продуктивно за част от играчите и се изисква огромно спокойствие. В моменти като тези Чуамени е правилният човек.

Без място за Камавинга и в защитната линия

Другият проблем за Анчелоти, макар и по-малък, е какво да прави с позиция на ляв бек. Въпреки факта, че Менди успя да завърши няколко последователни тренировки и тренира наравно като част от отбора, той все още не е готов да започне от началото на срещата.

Спирането на Салах остава една от големите задачи и играчът, който показа, че знае как да го направи на "Анфийлд" - беше Начо. Играта му в Англия веднага му спечели място сред титулярите за реванша и веднага заключи втората врата, за която Камавинга има ключ. Другите позиции в полузащитата не подлежат на дебат - тези на Лука Модрич и Тони Кроос.

Бензема е възстановен, така че няма съмнение, че ще играе

В атака се завръща капитанът Карим Бензема, който вече е напълно възстановен от осмата си контузия за сезона и след като пропусна 14-ия си мач за сезона (победа с 3:0 над Еспаньол). По очевидни причини това не беше най-постоянният сезон на Бензема на терена, но той се намира във "видимо" добра форма за мача, което означава, че ще е титуляр.

С офанзивни действия ще му помагат Валверде и Винисиус. В защита също вече няма дилеми: пред Куртоа ще бъдат Карвахал, Милитао и Рюдигер, заедно със споменатия Начо. На пресконференцията преди двубоя Анчелоти заяви, че очаква труден реванш срещу Ливърпул, независимо от резултата в първия двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички