Реал и Сити оправдаха очакванията и оставиха непокътната интригата за реванша в Шампионска лига (ВИДЕО)


Реал и Сити оправдаха очакванията и оставиха непокътната интригата за реванша в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

14110 0

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха вълнуващ двубой на "Сантяго Бернабеу" и завършиха 1:1 в първи полуфинален мач от Шампионска лига. Срещата изобилстваше от положения, но единствените голмайстори бяха Винисиус Жуниор и Кевин де Бройне. Реваншът между двата тима е през следващата седмица на "Етихад".

"Гражданите" имаха много силен период през първото полувреме, но не се възползваха от него, като последва такъв в полза на Реал. "Кралете" нямаха нужда от много положения и след бляскава индивидуална проява на Винисиус и прекрасен изстрел отдалеч - резултатът бе открит.

През втората част добрият период за Сити бе по-кратък, а след него домакините имаха серия от възможности да удвоят аванса си. В крайна сметка обаче тя бе прекратена с друг прекрасен изстрел извън наказателното поле - този път на Де Бройне.

В крайна сметка динамичната среща завърши без победител, като и Реал Мадрид, и Манчестър Сити можеха да стигнат до успеха. 

С попадението в този двубой Винисиус изравни рекорд на Кристиано Роналдо. До този момент португалецът бе единственият в Шампионска лига, който бе допринесъл за попадение в 11 поредни мача, в които започва.

Голът за Кевин де Бройне също бе специален. С него той стана играчът с най-много попадения в елиминационната фаза на Шампионска лига за Манчестър Сити в историята на клуба - 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В третата минута Винисиус показа колко ценен е за отбора си. Той спринтира по превъзходен начин и превзе много терен, ангажирайки и двама опоненти. Накрая подаде между другите двама към Карим Бензема и французинът можеше да се озове с топка в крака очи в очи с Едерсон, но не показа достатъчно добър контрол.

Пет минути след това Силва получи отдясно, задържа, за да изчака подкрепа и комбинира вляво от себе си с Де Бройне. Белгиецът стреля моментално, но неговият сънародник на вратата на Реал бе подготвен и спаси.

В 14-ата минута Родри опита хубав изстрел отдалеч, а топката изписа затрудняваща траектория след лек рикошет, като се насочваше право в долния десен ъгъл на Куртоа, но стражът се разтегна максимално и изби с ръка в ъглов.

След неговото изпълнение се стигна до заучена ситуация и центриране към Холанд, при което нападателят се озова на земята след контакт с Карвахал. Падането обаче бе пресилено и съдията правилно не отсъди дузпа.

Секунди след това Холанд имаше шанс да стреля от движение в наказателното поле, след като бе изведен от Де Бройне, но ударът му попадна в ръцете на противниковия страж.

Гостите не спираха да атакуват и малко след това Холанд отново имаше шанс да стреля - този път с глава, като отново Куртоа трябваше да се намесва.

 

Около 25-ата минута Родри се забави и Винисиус му отне, понасяйки се в наказателното поле. Той пусна подаване за Бензема, с което преодоля Стоунс, но там Диаш се хвърли геройски и изчисти, като успя и да не си вкара автогол от тази рискована ситуация.

В 34-тата минута Реал организира опасна контраатака. Валверде бе с основни заслуги, след като използва по отличен начин скоростта си и превзе терен. Впоследствие намери Бензема между двама в наказателното поле. Французинът опита да играе технично от неособено лесна ситуация, но си помогна с ръка и реферът спря играта.

36' - 1:0! Винисиус избухна със страхотен гол! След добро двойно подаване с Модрич Камавинга напредна с топка в крака и комбинира с Винисиус. Бразилецът изчака топката да стане удобна за удар и стреля от дъгата на наказателното поле. Едерсон не успя да стигне до отлично пласираната топка и домакините поведоха.

 

В последната минута от редовното време на първото полувреме се стигна до сблъсък между Дани Карвахал и Джак Грийлиш. Испанецът изблъска англичанина при една топка, която излизаше категорично в аут. Впоследствие Грийлиш реагира, а Карвахал падна на земята, претендирайки, че е ударен без топка. В крайна сметка реферът не видя нещо, заради което да покаже официално предупреждение.

Секунди след това Карвахал фаулира Грийлиш ненужно на тъчлинията, а англичанинът отново реагира, като му каза нещо отблизо. Арбитърът отново отдели време, за да поговори индивидуално с тях. Картонът при следваща проява на някой от двамата изглежда неизбежен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След като Сити държеше топката в първите секунди от първото полувреме, дойде време за отговор от Реал в петата минута. Карвахал, Бензема и Винисиус комбинираха добре, за да може французинът да стреля мощно в близкия ъгъл. След удара му се стигна до ъглов удар, но и нищо повече.

В 52-рата минута Де Бройне бе изведен сам срещу Куртоа и стражът блесна с впечатляваща намеса с дясната ръка. Впоследствие бе маркирана и засада.

Десет минути след старта на втората част Холанд получи от Родри и с едно докосване се освободи от бранителя и влезе в наказателното поле. Докато изстреля топката обаче, Алаба се бе хвърлил и с шпагат блокира удара.

Постепенно Реал пое контрола и създаде няколко положения в рамките на минути. Първо Родриго стреля опасно и бе блокиран, впоследствие имаше и няколко корнера, които завършиха с изстрел отдалеч на Валверде, излязъл в аут. Реал продължи да валдее и натиска опонента, като се стигна и до ситуация, в която домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Грийлиш. Такава имаше, но съдията прецени, че не е имал време за реакция поради късата дистанция, а и опитът тя да бъде прибрана.

Натискът на Реал продължи, а с тях и претенциите за дузпа. При третия такъв случай определено трябваше да бъде отсъден контакт за игра с ръка или поне ъглов удар, но ВАР нямаше как да се намеси, тъй като бе извън наказателното поле.

67' - 1:1! И точно след този добър период за домакините дойде изравнителното попадение! След разиграване на "гражданите" Гюндоган чукна топката към Де Бройне, който стреля от дъгата на наказателното поле и прати топката с топовен изстрел в долния ляв ъгъл на Куртоа - без шансове за стража. Секунди след това Анчелоти получи жълт картон за претенции заради неотсъдените дузпи.

 

В 78-ата минута Кроос намери Бензема с центриране на далечната греда, а французинът опита изстрел с глава от малък ъгъл. В случая обаче Едерсон се намеси добре и спаси.

В 90-ата минута след продължително разиграване на Реал Мадирд Бензема върна назад от границата на наказателното поле към Чуамени, който стреля от движение. Ударът се получи много силен, но Едерсон съумя да реагира и да избие в корнер.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За домакините от Мадрид няма да може да вземе участие контузеният Ферлан Менди, както и централният бранител Едер Милитао, който е с натрупани жълти картони. Нейтън Аке с травма и Бенжамен Менди с проблеми извън терена са аут от сметките на Пеп Гуардиола.

Реал може да се похвали с това, че е спечелил 13 от последните си 16 мача у дома в европейските клубни турнири (1 равенство и 2 загуби в останалите 3). Винисиус ще бъде сред най-опасните футболисти на тима, като 9 от последните му 10 гола в турнира падат преди да е изминал час игра.

Нападателят Ерлинг Холанд е това, с което Сити не разполагаше в миналогодишния сблъсък. Той вкарва гол на всеки 58 минути игра в Шампионска лига, като е най-добрият по този показател (сред всички, които имат поне пет гола в състезанието).

Любопитното обаче е, че всеки от последните четири двубоя, в които "гражданите" са гости в надпреварата, завършват без победител - при равен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички