ПСЖ и Бенфика с постна продукция и познат развой пред погледа на Меси (ВИДЕО)


ПСЖ и Бенфика с постна продукция и познат развой пред погледа на Меси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5264 0

ПСЖ и Бенфика  не се победиха във втори пореден двубой от груповата фаза на Шампионска лига, след като повториха резултата от мача им през изминалата седмица – 1:1. Двете попадения паднаха след изпълнения на дузпи през двете полувремена. Първа Килиан Мбапе вкара историческо попадение в 42-рата минута (повече за постижението му ТУК), докато опитният Жоао Марио изравни след малко повече от час игра.

По този начин двата тима продължават да са на върха с равни точки – по 8, докато останалите отбори в групата – Макаби Хайфа и Ювентус, са с по 3. Това се случи след изненадващата победа на израелския тим над „старата госпожа“!

Eвропейските грандове не предложиха особено интересна продукция на „Парк де Пренс“, като домакините контролираха топката през 60% от времето, докато „орлите“ отправиха с две голови положения повече – 8.

Първо полувреме:

Първият половин час премина под контрола на домакините, които настоятелно атакуваха гостите, но в нападенията липсваше острота и повече креативност в завършващия елемент. По този начин Бенфика успя да се възползва от шансовете си и отправи 1 точен удар след създаването на две голови положения, но нулевото реми не се промени. 

В 36-тата минута главният арбитър отсъди наказателен удар за домакините, след като Сарабия бе чудесно открит в наказателното поле, но и неправомерно спрян. 

Гол! Зад топката застана Килиан Мбапе, който с удар в долния ляв ъгъл от бялата точка "излъга" Влаходимос за 1:0! Вижте какъв рекорд счупи Мбапе за ПСЖ в Шампионска лига!

Второ полувреме: 

Гостите се възползваха от много ненужно нарушение на Марко Верати след около час игра и изравниха от втората отсъдена дузпа в срещата. Италианецът извърши фаул на границата на наказателното поле, но след преглед с ВАР бе отсъдена дузпа. Тя бе реализирана от опитния Жоао Марио в 62-рата минута!

В 80-тата минута подвизаващият се под наем в Бенфика именно от ПСЖ - Юлиан Дракслер, се оказа необезпокояван с топка в крака на стрелкова позиция, но той не успя да пробва в точния момент и пропусна възможността да накаже клуба, на когото е собственост. 

След пет минути Килиан Мбапе можеше да реши всичко в срещата, но страничния съдия отмени бързо попадението му! Французинът засече с акробатично изпълнение висока топка, но английската съдийска бригада бързо реагира. 

Стартови състави: 

ПСЖ: Донарума, Данило, Маркиньос, Рамос, Хакими, Бернат, Верати, Витиня, Неймар, Сарабия, Мбапе

Бенфика: Влаходимос, Грималдо, Отаменди, Антонио Силва, Бах, Аурснес, Флорентино, Рафа Силва, Жоао Марио, Фернандес, Гонсало Рамос

Преди мача:

Двата тима са на върха в класирането с по 7 точки в актива си, но се очаква Ювентус да постигне нова победа тази вечер и да се намеси в борбата. Поради тази причина двата тима в Париж ще се опитат да постигнат успех.

Възпитаниците на Кристоф Галтие са фаворити за спечелването на срещата, но ще трябва да се потрудят без звезди като Кимбембе, Санчес и легендата Лионел Меси. Те отсъстваха и през уикенда срещу Реймс, когато парижани бяха изключително слаби.

Бенфика пък ще бъде без Верисимо, Мората и Нереш, докато през уикенда победи Рио Аве с 4:2 като домакин. "Орлите" губят последната си визита в Париж с 0:3 отново в Шампионска лига през 2013 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички