Преди 1/4-финала с Барселона: В Байерн Мюнхен се скъсаха да хвалят Лионел Меси


Преди 1/4-финала с Барселона: В Байерн Мюнхен се скъсаха да хвалят Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1459 0

Предстои зрелищен сблъсък на четвъртфиналите от Шампионска лига, който ще бъде решен в един мач между европейските гиганти Барселона и Байерн Мюнхен. Поради формата в двата лагера, баварците са поставяни като сериозен фаворит, но каталунците далеч не са отбор, който може да бъде отписван.

Още повече предвид факта, че в състава им е Лионел Меси, който с няколко мига на гениалност може собственоръчно да елиминира всеки клуб. Неслучайно в Байерн отделиха немалко време на аржентинеца, като няколко фигури в клуба го заляха с комплименти.

"Мисля, че Меси е най-добрият играч в света и то с много пред останалите в последните години. Не е Байерн срещу Меси, а Байерн срещу Барселона. Със сигурност той е невероятен и ние имаме приготвен план за него, но аз няма да ви го кажа" - сподели наставникът на немците Ханзи Флик.

"Главното нещо, което искам да кажа, е, че Меси е във форма, а той не е играч, който можеш да опазиш с един човек. Изхождайки от моя опит, можеш да се защитаваш срещу него само като отбор. Ако мине през първия играч, вторият може да го спре. Ако не - третият може, а в същото време първият и вторият ще са възстановили позициите си" - споделя опитният Томас Мюлер.

Един от по-младите играчи в тима - едва 19-годишният Алфонсо Дейвис, си спомня времето, в което го е наблюдавал, а сега трябва да се брани срещу него: "Като бях малък, го гледах постоянно, а сега ще се защитавам срещу него. За мен обаче е просто игра в мач. Няма да променям нищо и се надявам да се представя на най-доброто си ниво. Знаем, че е страхотен играч, няма да му го отречем, така че най-доброто, което можеш да направиш, предполагам, е да се опиташ да го спреш".

А къде да гледаме 1/4-финала от Шампионска лига между Барселона и Байерн Мюнхен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички