Барселона атакува трофея в Шампионска лига с най-стария състав, останал в турнира


Барселона атакува трофея в Шампионска лига с най-стария състав, останал в турнира
Снимка: Getty Images/Guliver

2277 0

Изминаха 5 години, откакто Барселона спечели последния си трифей в Шампионска лига. През настоящия сезон именно това остава голямата цел пред каталунците, но Лионел Меси ще трябва да направи този поход към успеха с най-стария състав, останал в турнира.

През 2015 година отборът бе воден от Луис Енрике, като тогава играчите впечатляваха с притежанието на топката, останало наследство от Хосеп Гуардиола и убийствените контраатаки, на които държеше Енрике. Неймар, Луис Суарес и Лео Меси бе триото, от което всеки тим се страхуваше, а отборът бе млад и доста обещаващ,

Достатъчна е равносметката, че седем от играчите, които бяха титуляри вув финала преди 5 години и през тази година са сред избраниците на Кике Сетиен. Това, което тогава беше е обещаващ млад отбор, а сега е по-възрастен, с прекомерно разчитане на Меси, както и известно напрежение между играчите и клуба. Средната възраст на състава е 29,6 години, докато в Берлин бе 26,6 години. А съперникът в петък – Байерн Мюнхен, има състав с две години по-млад от средната възраст - 27,3 години.

Ясно е, че има известен опит в състава, Лисабон, но проблемът е, че с това идва и бавен темп на игра. А това може да се окаже голям проблем за каталунците. Припомняме, че бяха изхарчени стотици милиони за Усман Дембеле и Филипе Коутиньо, които не помогнаха по никакъв начин на отбора, а младият Артур Мело бе заменен от 30-годишния Мирлем Пянич.

Средната възраст на останалите 8 отбора в Шампионска лига:

Барселона - 29.6 години

Манчестър Сити - 28.4 години

ПСЖ - 28.1 години

Байерн Мюнхен - 27.3 години

Атлетико (Мадрид) - 26.4 години

Лион - 25.4 години

Аталанта - 25.3 години

Лайпциг - 24.6 години.

А какъв е планът на Кике Сетиен срещу Байерн вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички