Последните 3 финала в Шампионска лига напълно идентични: Ще продължат ли Сити и Интер?


Последните 3 финала в Шампионска лига напълно идентични: Ще продължат ли Сити и Интер?
Снимка: Getty Images

1991 0

Манчестър Сити е големият фаворит за спечелването на Шампионска лига през този сезон. "Гражданите" се изправят срещу Интер във финала на надпреварата, като мнозина отписват "нерадзурите", давайки пълно преимущество за Пеп Гуардиола и компания.

Ако се затвърди любопитна тенденция, продължаваща вече три поредни финала в най-престижния европейски клубен турнир, то тогава обаче ще станем свидетели на доста интригуващ сблъсък. Любопитното е, че в единия случай е замесен именно Манчестър Сити - чрез загубения финал с Челси.

Странна тенденция в 3 поредни финала от Шампионска лига

Оказва се, че вече три поредни сезона изходът от спора за трофея в Шампионска лига идва по идентичен начин. Победителят надделява с минималното 1:0, а в същото време попадението пада между 40-ата и 60-ата минута.

Финал в Шампионска лига 2019/20: Байерн Мюнхен - ПСЖ

Всичко започва през 2019 година. Тогава баварците побеждават с 1:0. Единственото попадение в сблъсъка е дело на бившия играч на парижани Кингсли Коман. Той се разписва в 59-ата минута и това се оказва достатъчно за Байерн Мюнхен.

Финал в Шампионска лига 2020/21: Челси - Манчестър Сити

Стигаме до болезнената загуба за "гражданите" преди малко повече от 2 години, когато отново бяха сочени за големия фаворит. Тогава Кай Хаверц вкара единствения гол в мача за успеха с 1:0 в полза на лондончани. Той бе точен в... 42-рата минута.

Финал в Шампионска лига 2021/22: Реал Мадрид - Ливърпул

И през миналата година "кралския клуб" запази създалата се тенденция и надделя с минималното 1:0. Тогава попадението почти излезе от посочения часови диапазон, след като Винисиус Жуниор бе точен в 59-ата минута.

Финал в Шампионска лига 2022/23: Манчестър Сити - Интер

Предстои да видим дали тенденцията ще бъде продължена. Големият мач ще се състои в Истанбул днес - 10-и юни, от 22:00 часа българско време. Ще можете да следите финала в Шампионска лига Манчестър Сити - Интер НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички