Пари, пари, пари: Кой всъщност има по-скъп състав - ПСЖ или Сити?


Пари, пари, пари: Кой всъщност има по-скъп състав - ПСЖ или Сити?
Снимка: Getty Images/Guliver

2088 0

Едни от клубовете, които разполагат с най-звездни състави и са най-мощни финансово - ПСЖ и Манчестър Сити, отново ще се изправят един срещу друг. Припомняме, че те играха на полуфиналите в Шампионска лига през миналата кампания, когато "гражданите" си осигуриха място на финала с общ резултат 4:1.

Сега обаче има много промени, най-вече при френския гранд, като най-интригуващата от тях, разбира се, е мегазвездата Лионел Меси. Той и останалите новодошли вдигнаха още повече качеството на състава, но и неговата цена.

Сити обаче все още не отстъпва, дори напротив - има предимството по критерия по-скъп състав, като се позоваваме на справка в специализирания сайт transfermarkt. Предимството на "гражданите" в сравнение с миналия сезон обаче е доста по-малко.

В момента Пеп Гуардиола разполага със състав на стойност 1,05 милиарда евро. Най-скъпи при английския шампион са Кевин де Бройне (100 милиона евро), Рахийм Стърлинг (90 милиона евро) и Фил Фоудън (80 милиона евро).

Съставът на ПСЖ пък е оценен на 997,75 милиона евро. Едва ли някой ще бъде учуден от факта, че тримата най-скъпи футболисти на парижани са Килиан Мбапе (160 милиона евро), Неймар (100 милиона евро) и Лионел Меси (80 милиона евро).

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ПСЖ - МАНЧЕСТЪР СИТИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички