Напук на всичко и всички: ПСЖ би, Меси вкара, а Сити бе тотално обезвреден в Шампионска лига


Напук на всичко и всички: ПСЖ би, Меси вкара, а Сити бе тотално обезвреден в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

10604 0

Френският гранд ПСЖ победи английския шампион Манчестър Сити с 2:0 във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. Парижани направиха на пух и прах предварителните прогнози и мнения на специалистите, като тотално неутрализираха "гражданите". Голямата новина за вечерта също е и първият гол за Лионел Меси с фланелката на парижани (ВИЖТЕ ВИДЕО). 

Футболистите на Пеп Гуардиола по традиция имаха предимство при владеенето на топката и често пъти се оказваха наобградили опонента си пред наказателното му поле. Въпреки това парижани се отбраняваха много компактно и умно и в крайна сметка не допусна попадение.

ПСЖ разчиташе основно на контраатаки и успя да вкара по едно попадение през двете полувремена. През първото Идриса Гей намери топката в наказателното поле след слабо отиграване на Неймар, след което я прати по безпощаден начин в горния ляв ъгъл на Едерсон.

През второто полувреме (74') пък дойде и моментът за Меси. Той комбинира с Килиан Мбапе, пое отново топката и технично я прати в горния ляв ъгъл на бразилския вратар на Манчестър Сити.

"Гражданите" се отличиха с няколко пропуски, но най-сериозният такъв бе през първата част, когато първо Рахийм Стърлинг нацели напречната греда след удар с глава, а стотни след това и Бернардо Силва стреля на същото място, но абсолютно непокрит, на метър от празната врата (ВИЖТЕ ВИДЕО).

СЪСТАВИ

ПСЖ: Донарума, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Мендеш, Верати, Ерера, Гей, Неймар, Меси, Мбапе

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Грийлиш, Де Бройне, Силва, Марез, Стърлинг

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

8' - 1:0! Сити държеше топката почти през цялото време от началото на мача, но въпреки това парижани хитро стигнаха до аванса. Идриса Гей бе намерен в наказателното поле на Сити, след като Неймар се размина с топката. Полузащитникът се отличи с впечатляващо точен и силен изстрял в горния ляв ъгъл на Едерсон и остави вратаря безпомощен.

Малко повече от четвърт час след началото на срещата Сити пропиля изумителен шанс за изравнителен гол. Стърлинг бе намерен в наказателното поле, засече топкта с глава, но ударът му срещната напречната греда. Все пак топката попадна в Бернардо Силва, който от непосредствена дистанция също стреля, но уцели напречната греда (ВИЖТЕ ВИДЕО).

В следващите минути футболистите на Пеп Гуардиола продължиха да контролират топката в по-голям период от време, но възпитаниците на Маурисио Почетино на няколко пъти загатнаха, че на контраатака могат да бъдат много, много опасни и използваха всяка удобна възможност, за да го правят.

При един от случаите топката стигна до Андер Ерера, който стреля силно, но там вратарят Едерсон се справи отлично и изби топката в ъглов удар. След неговото изпълнение пък не се стигна до нищо по-опасно.

В 43-ата минута топката бе центрирана от ъглов удар и намери Рубен Диаш, който бе оставен сравнително свободен и стреля с глава, но ударът му попадна право в Донарума, който се справи, а и ударът бе точно в него.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Сити започна и втората част с атаките. В 50-ата минута пък Джанлуиджи Донарума, който е недоволен от факта, че получава значително по-малко игрово време от Кейлор Навас, се отчете с груа грешка, която можеше да му струва скъпо. Той изпусна наглед елементарна топка, но в близост до него нямаше играч на "гражданите".

Само няколко минути по-късно италианският страж се реваншира. Марез изведе Де Бройне срещу Донарума, но встрани от вратата. Белгиецът стреля от неудобна позиция, но бе спрян от вратаря, който спаси с крак.

Няколко минути по-късно ПСЖ можеше да нанесе втори удар по амбициите на опонента си. Неймар се отскубна и с човек на гърба влезе в наказателното поле срещу Едерсон, но ударът му отблизо бе неточен и излезе в аут.

74' - 2:0! Дългоочакваното събитие се случи - Меси вкара първи гол за ПСЖ! Той влезе от десния фланг навътре, комбинира с Мбапе, който му я върна с едно докосване, а след това аржентинецът завърши по прецизен начин и не остави шансове на Едерсон.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата гранда, които бленуват най-много за успех в Шампионска лига, отново се изправят един срещу друг. Изключително мощните финансово и класни състави на ПСЖ и Манчестър Сити бяха събрани от жребия за груповата фаза за сезон 2020/21.

През миналия сезон те се срещнаха една крачка преди финала и тогава "гражданите" бяха безпощадни, като не оставиха реални шансове за продължаване напред на опонента си. В крайна сметка англичаните продължиха с общ резултат 4:1.

Любопитното е, че в реванша директен червен картон получи Анхел ди Мария и понеже оттогава парижани са изиграли само един двубой, аржентинецът ще е наказан за мача с отбора, срещу който бе изгонен заради тогавашната му проява.

Все пак има кой да го замести подобаващо, тъй като ПСЖ добави още повече блясък в и без това изпъстрения от звезди състав, а вече нападението е оформено от Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар. Нещата обаче към момента не се получават.

Атомното трио излезе в два мача като титуляри - първият бе в Шампионска лига и не бе спечелен двубоят срещу далеч по-скромния белгийски Брюж (1:1, като белгийците дори бяха много близо до успеха), а дни след това ПСЖ едвам сложи Олимпик Лион в Лига 1 след пълен обрат и гол в последните секунди.

Въпреки това всички във френския клуб се надяват скоро тримата да се сработят напълно и да творят на терена. А какъв по-добър шанс да блеснат от двубой срещу отбор с класата на Манчестър Сити?

Лионел Меси имаше своите проблеми с малка контузия, заради което изпусна последните два двубоя на своя отбор, но вече е напълно възстановен и ще стартира от първата минута.

През миналия сезон "гражданите" се доближиха най-много до така жадувания трофей от Шампионска лига, но бе болезнено загубен финалът от Челси. Следва нов опит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички