Стъридж, Компани, Макелеле: Съставите на ПСЖ и Манчестър Сити при първия им мач (Купата на УЕФА)


Стъридж, Компани, Макелеле: Съставите на ПСЖ и Манчестър Сити при първия им мач (Купата на УЕФА)

1752 0

В най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига предстои изключително интригуващ сблъсък между ПСЖ и Манчестър Сити. Двата тима не се славят с кой знае каква история в Европа, но в последните години несъмнено са сред най-качествените и добри тимове на Стария континент.

Предвид, че осезаемото им съвместно присъствие е от сравнително скоро, те нямат много мачове помежду си - 5 (като последните два са от миналия сезон), в които парижани така и не са успели да запишат успех - 3 победи за Сити и 2 равенства. А именно с реми е започнала историята на тяхното съперничество, но... в Купата на УЕФА, както тогава се казваше вторият по сила европейски клубен турнир (сега известен като Лига Европа).

През 2008 година парижани се изправят срещу манчестърци в групите на Купата на УЕФА (те са се класирали там, след като са спечелили Купата на Франция, въпреки че в първенството са завършили на... 16-о място), а мачът завършва при нулево равенство - малко очакван резултат за сегашния им сблъсък.

Тогава треньор на Сити е Марк Хюз и в състава му е 19-годишният Даниел Стъридж, който води нападението с Дариъс Васел и Жо. В състава личат имената на Венсан Компани, Пабло Сабалета, Джо Харт и други (вижте пълния състав по-долу на снимката).

Наставник на ПСЖ пък е Пол Льо Гуен, който залага на следната тройка в нападение: Жером Ротен, Пеги Луиндула и Матея Кежман, който преди това бе изкарал неуспешен период в Челси. При парижани пък личат имената на Клод Макелеле и Мамаду Сако (вижте пълния състав по-долу на снимката).

По онова време пък в Манчестър Сити е и българинът Мартин Петров. Той обаче не взима участие в срещата - нито като титуляр, нито като резерва. 

А какъв акъл даде Никола Анелка на ПСЖ спрямо Меси и Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички