Официално: УЕФА започна разследване срещу Барселона по случая "Негрейра"


Официално: УЕФА започна разследване срещу Барселона по случая "Негрейра"
Снимка: Getty Images

1422 0

Европейската футболна централа - УЕФА, е започнала разследване заради скандала в Барселона с плащанията на бившия вицепрезидент на съдийската комисия в Испания. Това обявиха от Нион на своя официален сайт.

"В съответствие с член 31(4) на Дисциплинарния регламент на УЕФА днес бяха назначени инспектори по етика и дисциплина за провеждане на разследване на потенциални нарушения на правните норми от страна на ФК Барселона във връзка с така нареченото "дело Негрейра"", написаха от УЕФА.

Както е известно, в Испания върви скандал във връзка с плащанията на няколко милиона евро, които Барселона е правил към сметка на Хосе Мария Енрикес Негрейра, докато е бил важна част от съдийската комисия.

От "Камп ноу" твърдят, че са платили тези около 7,5 милиона евро на бившия съдия за консултанска дейност. Вчера се появи слух, че УЕФА може да изхвърли Барселона от Шампионска лига заради скандала. Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че скоро ще каже истината за Негрейра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички