"Еволюция"! Андрес Иниеста остана очарован от своя приятел Шави начело на Барселона


"Еволюция"! Андрес Иниеста остана очарован от своя приятел Шави начело на Барселона
Снимка: Getty Images

3494 0

Легендата на Барселона - Андрес Иниеста, остана очарован от видяното от своя бивш съотборник и звезден партньор в центъра на терена за каталунците - Шави, начело на испанския гранд.

Възходът на Барса

Испанският бивш полузащитник замени Роналд Куман начело на "лос кулес" през ноември 2021-ва година. Под негово ръководство тимът смени коренно облика си. През настоящия сезон каталунците са с цели 12 точки преднина от втория Реал Мадрид на върха в Ла Лига.

Иниеста, който спечели всичко възможно редом с Шави с Барса и Испания, заяви, че наставникът е предизвикал нова еволюция в клуба и изрази увереност, че приятелят му и неговите възпитаници ще се борят за всичко възможно през следващия сезон.

"Без съмнение, откакто Шави дойде в Барселона, евоюцията е видна и е възхитителна. Да се надяваме, че ще завършим, печелейки титлата, така че следващата година да можем да се състезаваме за всичко. Шави се подготвяше много за този момент. Той имаше много ясни идеи, знаеше какво иска и как да го постигне, както и какво значи заеманата от него позиция", коментира Иниеста пред "RAC1" и продължи, споделяйки мнение относно "Ел Класико", спечелено от каталунците с драматично 2:1.

"Мачът беше красив, интензивен, интересен и с перфектния завършек за нас. Победата и това, че имаш значителна преднина, въпреки че не е решаващ за спечелването на Ла Лига.

Докато не се материализира, не е факт и ние трябва да печелим докрай. В позоция сме да го правим", допълни още той.

Любопитно разкритие наскоро показва, че именно вечният съперник е можел да раздели звездното дуо на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички