Скоро ще кажа истината! Жоан Лапорта отговори на обвиненията за корупция по Барселона


Скоро ще кажа истината! Жоан Лапорта отговори на обвиненията за корупция по Барселона
Снимка: Getty Images

1294 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, даде отговор на сериозните обвинения, насочени към каталунците, които предизвикаха грандиозен скандал в испанския и европейския футбол.

"Лос кулес" биват разследвани по съмнения за корупция. Твърди се, че испанският гранд е изплатил сумата от над 7 млн. евро в период от 17 години на бившия вицепрезидент на местната съдийска асоциация Хосе Мариа Енрикес Негрейра. Става въпрос за годините мрежу 2001 и 2018, за които се спекулира, че каталунците са се ползвали с тенденциозно съдийство в редица двубои.

Лапорта обаче твърдо отрече подобни практики и нападна обвиняващите клуба. Президентът заподозря опити за нагнетяване на напрежението в Барселона и заяви, че скоро ще разкрие от чия страна идват те.

"Случката, която преживяваме, не е случайна. Те искат да дестабилизират отбора в спортен аспект в краткосрочен и средносрочен план. С всички документи и всичко останали, скоро ще ви обясня кой и как иска да дестабилизира клуба. Ще се защитаваме и в същото време ще атакуваме", заяви Лапорта, цитиран от Решад Рахман.

Докато специалистът действа по този казус, той предприе ход и по един от най-очакваните и задавани въпроси в каталунските среди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички