Джани Инфантино възхитен от Мондиал 2022, разкри колко души са гледали мачовете по телевизията до момента


Джани Инфантино възхитен от Мондиал 2022, разкри колко души са гледали мачовете по телевизията до момента
Снимка: Getty Images

2101 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, изрази голямото си задоволство от Световното първенство, определяйки груповата фаза на форума като "най-добрата в историята": "Изгледал съм всички мачове и мога да кажа съвсем просто и съвсем ясно - това бе най-добрата групова фаза на мондиали в историята. Това е много обнадеждаващо за остатъка от турнира", каза Инфантино във видео, публикувано на официалната страница на световната централа, а след това описа атмосферата в Катар:

"Мачовете са от най-високо ниво и се провеждат на прекрасни стадиони. Това го знаехме отдавна. Но и феновете, които ги посещават, са невероятни. На всеки мач има по над 50 000 души средно, а всеки ден по улиците на Доха има 2,5 милиона души. Всички те празнуват заедно, подкрепят отборите си, създават фантастична атмосфера, има чудесни голове и изненадите следват една след друга".

52-годишният швейцарец допълни: "Вече няма големи и малки отбори. Нивото между всички е много изравнено. За пръв път отбори от всички континенти достигнаха до фазата на директните елиминации. Това показва, че футболът се превръща в глобален феномен".

Инфантино разкри, че по данни на ФИФА до момента над 2 милиарда души са гледали мачовете от Мондиал 2022 по телевизията и е уверен, че до края на турнира тази цифра ще достигне рекорда от 5 милиарда с достигането на най-важните срещи!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Без никакво намерение да чака: УЕФА започва със санкциите срещу Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички