"Няма причина да съм прекалено критичен" - коментарът на Карло Анчелоти след първата загуба на Реал Мадрид


"Няма причина да съм прекалено критичен" - коментарът на Карло Анчелоти след първата загуба на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1271 0

Без три от големите си звезди - Бензема, Модрич и Валверде, Реал Мадрид допусна първата си загуба през сезон 2022/23, отстъпвайки на РБ Лайпциг с 2:3 в мач от 5-ия кръг на груповата фаза в Шампионска лига.

Съставът на Карло Анчелоти на 100% е на 1/8-финал в турнира и все още е лидер в Група "F" с 10 точки, но ще трябва да се потруди и в последния си мач (домакинство на Селтик, 2 ноември), ако не иска "биковете", които са втори с 9 пункта, да го изпреварят за първото място.

"Неприятно е, когато загубиш мач, но все още имаме шанс да завършим на първо място в групата. Двубоят бе труден, защото домакините използваха умело най-силното си качество - контраатаката", заяви Анчелоти на пресконференцията си след срещата и допълни, че поражението е било въпрос на време, но в случая то не е болезнено:

"Не мисля, че ни е липсвала мотивация и няма причина да съм прекалено критичен. Рано или късно щяхме да допуснем загуба, а в този случай тя не е толкова болезнена. Едно поражение те учи на повече, отколкото 10 победи".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - РБ Лайпциг сложи край на уникална серия на Реал Мадрид – само 4 отбора се бяха докопали до точка срещу "кралете" от 8 май!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички