РБ Лайпциг сложи край на уникална серия на Реал Мадрид – само 4 отбора се бяха докопали до точка срещу „кралете“ от 8 май


РБ Лайпциг сложи край на уникална серия на Реал Мадрид – само 4 отбора се бяха докопали до точка срещу „кралете“ от 8 май
Снимка: GettyImages

1920 0

Реал Мадрид допусна първа загуба в официален мач от 8 май насам. Тогава „кралете“ паднаха с 0:1 от Атлетико в мадридско дерби от Ла Лига, проведено на стадион „Уанда Метрополитано“.

Поражението дойде тази вечер в среща от 5-ия кръг на Група „F“ в Шампионската лига. РБ Лайпциг победи тима на Карло Анчелоти с 3:2 на "Ред Бул Арена". Това е първа загуба за „Краля на Европа“ след 19 срещи, в които звездната селекция на „кралете“ не познаваше вкуса на поражението, установи проверка на Sportlive.bg.

УНИКАЛНАТА СЕРИЯ НА РЕАЛ МАДРИД

За последно Реал Мадрид загуби от „дюшекчиите“ в среща от 35-ия кръг на миналия сезон в испанската Ла Лига. Оттогава само 4 отбора успяха да стигнат до точка срещу „лос бланкос“ – Кадис, Бетис, Осасуна и Шахтьор Донецк.

Първите два тима го сториха в последните два кръга от миналата кампанията в Испания. Кадис направи 1:1 като домакин, а Бетис устиска 0:0 на „Сантяго Бернабеу“. През настоящия сезон в Ла Лига само Осасуна не преклони глава пред Реал. Памплонци се добраха до 1:1 насред Мадрид.

В поредицата от 19 мача влиза и триумфът срещу Ливърпул във финала на Шампионската лига, спечелен с 1:0 в Париж на 28 май. През настоящото издание на турнира Реал записа 3 победи и равенство, преди да се стигне до загубата от РБ Лайпциг. Хората на Татко Карло първо треснаха с 3:0 Селтик в Глазгоу, след това удариха с 2:0 именно „биковете“ от Германия с 2:0 на „Бернабеу“, а после дойде и успехът с 2:1 срещу Шахтьор Донецк, но ответният мач с украинците, проведен в Полша, завърши 1:1.

Реал е лидер в Ла Лига и в групата си в Шампионска лига.

Прочетете точно как РБ Лайпциг прободе „кралетете“ и сложи край на серията им без загуба.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички